ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΔυσκολίες λειτουργίας για τη Ρωσική Αλυσίδα MERE στην Ελλάδα

Δυσκολίες λειτουργίας για τη Ρωσική Αλυσίδα MERE στην Ελλάδα

1 λεπτά ανάγνωσης

Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον για τη λειτουργία της MERE στην χώρα μας καθώς η ρωσική αλυσίδα σουπερμάρκετ βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σειρά από προκλήσεις, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στην ήδη αδύναμη, μέχρι στιγμής, πορεία της στην εγχώρια αγορά.

Ο αποκλεισμός σημαντικών ρωσικών τραπεζών από το σύστημα SWIFT που εξήγγειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και γενικότερα το νέο πακέτο κυρώσεων που θα επιβληθεί στην Ρωσία, εκτιμάται ότι θα προκαλέσει αρκετές δυσκολίες στη δραστηριότητα του ομίλου Torgservis, ο οποίος αναπτύσσει το δίκτυο της αλυσίδας hard discount Svetofor, που χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα ΜERE για αγορές εκτός Ρωσίας και στην Ελλάδα δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής εταιρείας Torg Hellas.

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας των καταστημάτων της ρωσικής αλυσίδας hard discount στην χώρα μας, προέρχεται από τον μητρικό όμιλο, ο οποίος εδρεύει στην Ρωσία, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή “αιμοδοσία” της εταιρείας μέσα στο επόμενο διάστημα. Για να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: Capital.gr

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΥΠΑΑΤ: Επείγουσα αποστολή δειγμάτων με επικίνδυνα παθογόνα στη Γαλλία – Ερωτήματα για τη δημόσια υγεία

Επείγουσες αναλύσεις στο Παρίσι για Listeria και σταφυλοκοκκικές τοξίνες – Ανοιχτά ερωτήματα για προϊόντα και ενδεχόμενη επιμόλυνση.

Ψάρια στην ΕΕ: Σοβαρά κενά στους ελέγχους και διπλάσιο ποσοστό προβληματικών δειγμάτων διαπιστώνει έκθεση της Κομισιόν

Η Κομισιόν διαπιστώνει ανεπαρκή κατάρτιση, δόλιες πρακτικές, προβλήματα ελέγχου της ψυκτικής αλυσίδας και αδυναμίες στην επαλήθευση της ασφάλειας αλιευμάτων.

Η ΕΕ μπλοκάρει τις εισαγωγές κρέατος πουλερικών από περιοχές ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένου Βασιλείου λόγω γρίπης των πτηνών

Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός περιορίζει τις εισαγωγές κρέατος πουλερικών μετά την επιβεβαίωση εστιών γρίπης των πτηνών.