Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
20.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων: Καινοτόμα πλατφόρμα ενημέρωσης για την νομοθεσία τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΕλληνική Βιομηχανία Τροφίμων: Καινοτόμα πλατφόρμα ενημέρωσης για την νομοθεσία τροφίμων
spot_img

Η νέα Πλατφόρμα Ειδικού Σκοπού για την Νομοκανονιστική Συμμόρφωση, βοηθά τις επιχειρήσεις, όχι μόνο να γνωρίζουν αλλά και να προσαρμόζονται γρήγορα και εύκολα στην ισχύουσα νομοθεσία.

Της Νόνικας Μπάκα*

Νομοκανονιστική Συμμόρφωση στον Αγροδιατροφικό τομέα: Απαίτηση ή ανάγκη?…

Ως «Νομοκανονιστική Συμμόρφωση» ορίζεται η επίγνωση, η προσαρμογή και τήρηση του νομικού και κανονιστικού και ρυθμιστικού πλαισίου και περιβάλλοντος.

Πόσο εύκολο είναι όμως για έναν Οργανισμό να «γνωρίζει», να «προσαρμόζεται» και να «τηρεί» την ισχύουσα νομοθεσία και τους ρυθμιστικούς κανόνες που διέπει την λειτουργία του;

Οι επιχειρήσεις κλήθηκαν, καλούνται και θα καλούνται να αντιμετωπίζουν κρίσεις, άλλοτε απλές και γνώριμες, άλλοτε πολύπλοκες και πρωτόγνωρες. Υγειονομικού, κλιματικού, οικονομικού ή και έκτακτου χαρακτήρα, οι προκλήσεις είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν αν μία Επιχείρηση δεν διαθέτει ισχυρά θεμέλια καθώς και έγκαιρα αντανακλαστικά να ανταποκριθεί στις επερχόμενες απαιτούμενες αλλαγές και προσαρμογές στη νέα πραγματικότητα που κάθε φορά διαμορφώνεται.

Αυτό το θεμέλιο λοιπόν και για τον νευραλγικής σημασίας για την χώρα μας αγροδιατροφικό τομέα είναι η επίγνωση των απαιτήσεων και του περιβάλλοντος που επιχειρούμε, τόσο αναφορικά με την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, όσο και για τους τομείς της υγείας και ασφάλειας στη εργασία, του περιβάλλοντος, της ενέργειας και αειφορίας καθώς και των εκάστοτε ειδικών απαιτήσεων.

Η Νομοκανονιστική Συμμόρφωση αποτελεί υποχρέωση αλλά και φιλοσοφία της Διοίκησης για κάθε Επιχείρηση καθώς οι νομικές απαιτήσεις αποτελούν δομικό στοιχείο του στρατηγικού και επιχειρηματικού σχεδιασμού της. Πρέπει να εξασφαλίζεται η επίγνωση όλων των εργαζομένων, ως πρότυπο εταιρικής κουλτούρας και ταυτόχρονα ως μέτρο ενίσχυσης και αξιοπιστίας μιας Επιχείρησης.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον γεμάτο εκπλήξεις και προκλήσεις, η επίγνωση, η προσαρμογή και τήρηση του νομικού και κανονιστικού πλαισίου μέσω ενός δομημένου τρόπου και  ενός αξιόπιστου συνεργάτη είναι μονόδρομος για την ανάδειξη των αναγκών αλλά και των λύσεων και τον έγκυρο και έγκαιρο εντοπισμό απαιτήσεων, υποχρεώσεων, κενών και κινδύνων και τη δημιουργία ενός ολιστικού μοντέλου νομοκανονιστικής συμμόρφωσης.

Η TÜV AUSTRIA Hellas, ο κορυφαίος Οργανισμός Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, παρουσιάζει τη νέα Πλατφόρμα Ειδικού Σκοπού για την Νομοκανονιστική Συμμόρφωση. Αναγνωρίζοντας τις σύνθετες προσκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι ελληνικές επιχειρήσεις ιδιαίτερα στον ευαίσθητο αγροδιατροφικό τομέα σχετικά με την τήρηση των νομοκανονιστικών απαιτήσεων, μέσα από το νέο, καινοτόμο εργαλείο, δημιουργεί ολοκληρωμένες λύσεις που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, η Πλατφόρμα Ειδικού Σκοπού Νομοκανονιστικής Συμμόρφωσης, έχει στόχο την αξιόπιστη ενημέρωση και την εν γένει Υποστήριξη των επιχειρήσεων σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και αλλαγές στο ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο. Μέσα από το σύγχρονο, εύχρηστο, ασφαλές και φιλικό εργαλείο, επιτυγχάνεται η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, προσδίδοντας αξιοπιστία και ασφάλεια σε κάθε Επιχείρηση που το επιλέγει.

 • Για να μπείτε στην Πλατφόρμα Ειδικού Σκοπού Νομοκανονιστικής Συμμόρφωσης και να μαθαίνετε άμεσα και έγκαιρα τις απαιτήσεις και τις αλλαγές στη νομοθεσία τροφίμων πατήστε ΕΔΩ.

Επιπλέον, κάθε επιχείρηση μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τις ανάγκες της τρία διαφορετικά επίπεδα βαθμού συνεργασίας (Core Level, Advanced Level, Premium Level).

Σε ένα κόσμο που όλα συνεχώς αλλάζουν, η TÜV AUSTRIA Hellas απαντάει στις πραγματικές ανάγκες των Επιχειρήσεων παραμένοντας σταθερά στο πλευρό τους,προωθώντας μια νέα εταιρική κουλτούρα, βασισμένη στα γρήγορα αντανακλαστικά, την αποδελτίωση υψηλών προδιαγραφών και την αξιόπιστη ενημέρωση σε ένα νέο ψηφιακό κόσμο.

Για την TÜV AUSTRIA Hellas, η  Νομοκανονιστική Συμμόρφωση, από διοικητικό «βαρίδι» μπορεί να μετατραπεί σε αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής στρατηγικής έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μιας Επιχείρησης μέσα από 9 + 1 σημεία:

 • Έγκυρο και έγκαιρο εντοπισμό κενών και κινδύνων για την προστασία της ίδιας της Επιχείρησης αλλά και του τελικού πελάτη/καταναλωτή
 • Ενίσχυση στρατηγικής και αποτελεσματικότητας ενεργειών για τη διαφύλαξη ενός προστατευμένου και άγρυπνου μικροπεριβάλλοντος
 • Δυνατότητα μελέτης, διαβούλευσης και ενεργής συμμετοχής στο σχεδιασμό επικείμενων νομοθετημάτων
 • Υποστήριξη διοικητικού σχεδιασμού και τεκμηριωμένης λήψης αποφάσεων
 • Βελτίωση της κουλτούρας και δημιουργία ενός ολιστικού μοντέλου συμμόρφωσης
 • Θωράκιση και βελτίωση της αξιοπιστίας και φήμης στην αγορά
 • Ενίσχυση της εμπιστοσύνης των εργαζομένων, συνεργατών και εμπλεκόμενων και ενδιαφερόμενων μερών
 • Πρόληψη αρνητικών οικονομικών επιπτώσεων, ενδεχόμενων προστίμων, κυρώσεων, ανακλήσεων/αποσύρσεων κτλ.
 • Πρόληψη και ενίσχυση για την επίλυση νομικών διαφορών
 • Εξοικονόμηση πόρων με αποτέλεσμα την απερίσπαστη επιχειρηματική εστίαση και δημιουργία των επιθυμητών πελατειακών σχέσεων.

Τώρα δε, μπορείτε να αποκτήσετε την καινοτόμα πλατφόρμα ειδικού σκοπού Νομοκανονιστικής Συμμόρφωσης μέσω voucher, από τη σελίδα www.digitalsme.gov.gr .

Η απάντηση λοιπόν στο αρχικό μας ερώτημα είναι ότι η Νομοκανονιστική Συμμόρφωση είναι μια απαιτούμενη αναγκαιότητα, που αποτελεί το νευραλγικό δομικό στοιχείο για επιβίωση, ανάπτυξη, προσαρμογή και εξέλιξη!

*Νόνικα Μπάκα, Head of Legal Compliance Division TÜV AUSTRIA Hellas

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.

Ανακάλυψη: Βρέθηκε η σούπερ λευκή χρωστική που θα αντικαταστήσει το διοξείδιο του τιτανίου από το… «Finding Nemo»

Ουσία της γαρίδας Pacific Cleaner, γνωστή και ως Jacques από την ταινία με το ψαράκι Nemo αντικαθιστά το Ε171 λύνοντας τα χέρια της βιομηχανίας.

Κίνδυνος ξηρασίας στην Ελλάδα – Ιδρύεται ομάδα κινδύνου από το ΥΠΑΑΤ

Η ομάδα ad hoc θα εξετάσει τον κίνδυνο ξηρασίας και τις επιπτώσεις στην Ελληνική γεωργική παραγωγή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα