Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιχειρήσεις ζαχαρωδών: Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

ΑρχικήΝέαΕργασίαΕπιχειρήσεις ζαχαρωδών: Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
spot_img

Βασικά ημερομίσθια – Αυξήσεις – Επιδόματα – Παροχές – Προβλέπεται σωρευτική αύξηση 5% μέχρι το τέλος του 2025, για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας Ζαχαρωδών υπέγραψε ο ΣΕΒ με την Ένωση Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδος (ΕΒΒΖΕ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Η σύμβαση, με έναρξη ισχύος από 1η Ιανουαρίου 2023, καλύπτει το προσωπικό που απασχολείται στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις ζαχαρωδών προϊόντων όλης της χώρας, οι οποίες είναι μέλη του ΣΕΒ και της ΕΒΒΖΕ.

Ειδικότερα, η σύμβαση προβλέπει από τον Μάιο του 2023 σωρευτική αύξηση 5% μέχρι το τέλος του 2025, για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, τόνισε ότι «ο ΣΕΒ, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των κλαδικών συνδέσμων μελών του, υπέγραψε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Βιομηχανίας και Βιοτεχνίας Ζαχαρωδών, η οποία ισχύει μέχρι το τέλος του 2025. Με τον τρόπο αυτό, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευση του συνδέσμου στο θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες έχουν στόχο την αναπροσαρμογή των κατωτάτων μισθών και ημερομισθίων, τη διατήρηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την ενίσχυση των θέσεων εργασίας, καθώς και την ενίσχυση του διαλόγου των εκπροσώπων επιχειρήσεων και εργαζομένων και τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της σύμβασης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα