Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εργαζόμενοι σε ζαχαροπλαστεία και εργαστήρια: Ποιοι οι μισθοί μετά την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΕργαζόμενοι σε ζαχαροπλαστεία και εργαστήρια: Ποιοι οι μισθοί μετά την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
spot_img

Την Υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Από τις 6 Μαΐου 2022, υπογράφηκε η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Κ.Σ.Σ.Ε.) που αφορά τους εργαζόμενους πάσης φύσεως εργαστηρίων ζαχαρωδών προϊόντων όλης της χώρας για δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Για 2 χρόνια, μέχρι και 31.12.2023 σωρευτικές αυξήσεις θα ανέλθουν στο  5%. Οι μισθοί για τους βοηθούς διαμορφώνονται στα 738,16€ ενώ για τους τεχνίτες στα 784,50€. 

Ωστόσο, η νέα σύμβαση θα γίνει υποχρεωτική για όλες τις ομοειδείς επιχειρήσεις εάν καταστει υποχρεωτική από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Για να γίνει αυτό απαιτείται οι εργοδοτικές και οι εργατικές οργανώσεις που συνυπέγραψαν την σύμβαση να αντιπροσωπεύουν το 50+1% του κλάδου.

«Η προσπάθειά μας συνεχίζεται, καθώς σειρά παίρνει η Κ.Σ.Σ.Ε. στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα–ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και η Κ.Σ.Σ.Ε. ξενοδοχοϋπαλλήλων στο τέλος του έτους» σημειώνει η ΠΟΕΕΤ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα