Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΕΣΕΕ: Πανάκριβο το Πασχαλινό τραπέζι – Από 68 – 95 ευρώ!

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΕΣΕΕ: Πανάκριβο το Πασχαλινό τραπέζι - Από 68 - 95 ευρώ!
spot_img

«Ισχυρά διογκωμένες» είναι οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ. -ΕΣΕΕ) και το κόστος του υπολογίζεται να κυμανθεί μεταξύ 67,70 και 95,20 ευρώ.

«Το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού φαίνεται ότι θα είναι πολύ αυξημένο από 13,1% έως 19,2%, ένα εύρος όμως που σκιαγραφεί και την ποικιλία επιλογών που έχουν οι καταναλωτές», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα το Ινστιτουτο της ΕΣΕΕ προέβη και εφέτος στην εκτίμηση του κόστους του πασχαλινού τραπεζιού, μέσω επιτόπιας τιμοληψίας τόσο από μεγάλες αλυσίδες super-markets όσο και από ειδικευμένα καταστήματα τροφίμων, αλλά και από τη Βαρβάκειο αγορά.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι η εκτίμηση του κόστους για το πασχαλινό τραπέζι του 2022 επιχειρείται εν μέσω ενός ιδιαίτερα ρευστού πλαισίου, καθώς οι μεταβολές των τιμών είναι πολύ συχνές.

Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ εκτιμά ότι το κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 67,70 και 95,20 ευρώ. Σε σχέση με το 2021, το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού φαίνεται ότι θα είναι πολύ αυξημένο από 13,1% έως 19,2%, ένα εύρος όμως που σκιαγραφεί και την ποικιλία επιλογών που έχουν οι καταναλωτές.

Οι τιμές είναι ισχυρά διογκωμένες ακόμη και σχέση με το τέλος Δεκεμβρίου 2021 οπότε το ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ είχε εκτιμήσει το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Ενδεικτικά, οι τιμές στο αρνί αυξήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο κατά 17,1%, στα μαρούλια κατά 17,5%, στα αναψυκτικά κατά 19% κλπ.

Οι καθυστερήσεις στην πλήρη αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η αβεβαιότητα από την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία και κυρίως η εκτίναξη των διεθνών τιμών ενέργειας και τροφίμων έχουν ισχυρό επιβαρυντικό αντίκτυπο στη διαμόρφωση του επιπέδου των τιμών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει

Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ: Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις ανακοίνωσε ο FDA

Τέλος στις προειδοποιήσεις για ελέγχους σε φαρμακοβιομηχανίες και μονάδες παραγωγής τροφίμων.

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα