Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί έπεσε η μετοχή της Domino’s Pizza

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΓιατί έπεσε η μετοχή της Domino's Pizza
spot_img

Σημαντική πτώση 11% στην αξία της μετοχής της πίτσας Domino’s στη Wall Street.

Πτώση 11% παρουσίασε η μετοχή της Domino’s Pizza (DPZ -3,38%) την περασμένη Πέμπτη, μετά από μία προσπάθεια να αντισταθμίσει τα αυξανόμενα έξοδα της, που αποδείχθηκε λανθασμένη. Η εταιρία για να μπορέσει να ανταπεξέλθει των αυξήσεων σε πρώτες ύλες και εργατικά, προχώρησε σε αύξηση των τιμών κάτι που είχε αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις. Γιατί παρ’ όλο που αυτή η κίνηση θεωρητικά μεγαλώνει τα περιθώρια κέρδους, η καταναλωτές παρουσίασαν μειωμένη ζήτηση.

   Η κρίση του κόστους ζωής επηρεάζει τόσο καταναλωτές που αναζητούν καλύτερες τιμές, όσο και πωλητές που ψάχνουν τρόπους να διασφαλίσουν τα κέρδη τους. “Βιώσαμε σημαντική πίεση στις δραστηριότητες παράδοσης στις ΗΠΑ το 2022”, δήλωσε ο CEO Russell Weiner σε δελτίο τύπου.

   Σε γενικότερο πλαίσιο, η Domino’s ανήκει σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά, της οποίας τα έσοδα αυξήθηκαν κατα 3,6% λόγω των εγκαινίων νέων καταστημάτων. Ωστόσο, οι πωλήσεις των εστιατορίων της στις ΗΠΑ αυξήθηκαν μόνο κατά 0,9%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις της Wall Street, που απαιτούσαν ανάπτυξη 3,4%. Συνολικά, τα κέρδη ανά μετοχή της Domino’s, τα οποία ενισχύθηκαν από τα κέρδη που σχετίζονται με την πώληση 114 καταστημάτων σε δικαιοδόχους, αυξήθηκαν 4,2% στα 4,43 δολάρια, σύμφωνα με το Fool.

    Απόρροια των αρνητικών οικονομικών συνθηκών, η Domino’s μείωσε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη πωλήσεων στα επόμενα 3 χρόνια σε 4%-8%, από την προηγούμενη πρόβλεψή της που ήταν 6%-10%. Μια μείωση του πληθωρισμού θα επέφερε στην Domino’s κάποια ανακούφιση όσον αφορά στο κόστος τροφίμων και εργατικών, κάτι που πιθανότατα θα είχε θετικό αντίκτυπο στα περιθώρια κέρδους της αλυσίδας πίτσας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Viral η τάση κατανάλωσης σκυλοτροφής – Έντονες αντιδράσεις – Πάνω από 24 εκ. προβολές

Σύμφωνα με έναν fitness influencer, η τροφή για σκύλους έχει πολύ υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Αλλά κάνει να την καταναλώνουν οι άνθρωποι;

Συσκευασία Τροφίμων: Αντιδράσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

Τι πιστεύουν οι αγρότες και οι περιβαλλοντικές ενώσεις για την νέα πρόταση για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας της ΕΕ.

Κουμαρίνη: Νομοθεσία και υποχρεώσεις της βιομηχανίας τροφίμων για τη χρήση κανέλας

Η Α. Σταυρουλάκη των εργαστηρίων Tsakalidis Analysis & Testing δίνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση κανέλας Κεϋλάνης ή Cassia στα τρόφιμα - Νομοθεσία και γνωμοδότηση της EFSA - Χρήσιμες πληροφορίες και για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα