Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Lidl Γερμανίας διαθέτει στους καταναλωτές «σακούλες διάσωσης» τροφίμων

ΑρχικήΝέαΗ Lidl Γερμανίας διαθέτει στους καταναλωτές «σακούλες διάσωσης» τροφίμων
spot_img

Στόχος της Lidl είναι να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων σε όλα τα καταστήματά της με την εισαγωγή «σακουλών διάσωσης» που αποτελούνται από φρούτα και λαχανικά που κανονικά θα απορρίπτονταν.

Ο λιανοπωλητής θα αρχίσει να διαθέτει τις σακούλες, με τιμή €3 η κάθε μία, στα καταστήματα από τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Σακούλες διάσωσης

Η Lidl έχει μακροχρόνια συμμετοχή στην πρόληψη της σπατάλης τροφίμων και τώρα κάνει αυτό που περιγράφει ως «το επόμενο λογικό βήμα».

Η εταιρεία προσαρμόζει συνεχώς τη στρατηγική της έναντι της σπατάλης τροφίμων σε όλη την αλυσίδα αξίας, με στόχο τη μείωση των απωλειών τροφίμων και των οργανικών αποβλήτων στην εταιρεία κατά 30% μέχρι το 2025.

Η στρατηγική περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παραγγελία αγαθών βάσει αναγκών, τις εκπτώσεις για αντικείμενα με μικρή διάρκεια ζωής και την ανακύκλωση τροφίμων που δεν είναι πλέον βρώσιμα σε μονάδες βιοαερίου.

Η Elisabeth Koep, επικεφαλής της ΕΚΕ και της βιωσιμότητας στη Lidl της Γερμανίας, δήλωσε στο ESM: «Με την ολιστική έννοια του ‘Rette Mich (Save Me)’ στα υποκαταστήματά μας, θέλουμε να συνεργαστούμε με τους πελάτες μας για να εξοικονομήσουμε τρόφιμα με στοχευμένο τρόπο. Μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων, ειδικά με τα φρούτα και τα λαχανικά, προσφέροντας λιγότερο τέλεια προϊόντα με μεγάλη έκπτωση.”

Πρόληψη της σπατάλης τροφίμων στη Lidl Γερμανίας

Σε άλλες ομάδες προϊόντων σε όλα τα καταστήματα Lidl, οι πελάτες θα βρουν κουτιά στα οποία η εταιρεία προσφέρει αυτό που περιγράφει ως «ποιοτικά προϊόντα» στη μισή τιμή, λίγες ημέρες πριν από την έλευση της ημερομηνίας ανάλωσης κατά προτίμηση.

Επιπλέον, διάφορα προϊόντα, όπως το γάλα ή το γιαούρτι, διαθέτουν το σύνθημα «Ich halte oft länger, als man denkt (συχνά διαρκούν περισσότερο από ό,τι νομίζετε)» σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους πελάτες ότι τα τρόφιμα μπορούν συχνά να απολαύσουν ακόμη και μετά το τέλος της αναγραφόμενης ημερομηνίας.

Η εταιρεία επικοινωνεί επίσης συμβουλές και συνταγές για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων μέσω διαφόρων καναλιών, όπως η ιστοσελίδα της.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο