Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κερδίζουν έδαφος τα σνακ ιδιωτικής ετικέτας

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΚερδίζουν έδαφος τα σνακ ιδιωτικής ετικέτας
spot_img

Η πιστότητα της επωνυμίας αποδυναμώνεται και οι καταναλωτές στρέφονται στα σνακ που παρασκευάζουν οι λιανοπωλητές.

   Οι πωλήσεις στην κατηγορία σνακ έχουν αυξηθεί κατά 12,8%, λόγω των αυξημένων τιμών λιανικής, δείχνει η νέα έκθεση Snackonomics. Ο πληθωρισμός στην κατηγορία των σνακ είναι υψηλότερος από τα τρόφιμα συνολικά, σύμφωνα με το NIQ. Οι τιμές αυξήθηκαν 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με αποτέλεσμα μια ελαφρά μείωση του όγκου των πωλήσεων κατά -1,7%. Αυτά είναι τα τελευταία στοιχεία στην αγορά σνακ όπως πατατάκια, γαριδάκια, doritos. κτλ.

   Λόγω των αυξημένων τιμών των σνακ όμως, πολλοί καταναλωτές στρέφονται σε επιλογές ιδιωτικής ετικέτας για να γεμίσουν τα ψυγεία και τα ντουλάπια τους. Ο Lorelei Bergin, αντιπρόεδρος λιανικής πώλησης της Βόρειας Αμερικής στη NielsenIQ, εξήγησε την έκθεση Snackonomics στην πρόσφατη εκδήλωση Groceryshop 2023 στο Λας Βέγκας. «Στο σνακ, οι λιανοπωλητές αξίας κυριαρχούν στη συνολική αγορά”, είπε ο Bergin. «Στα ζαχαρωτά, τα γλυκά σνακ και τα αλμυρά σνακ, έχουν μια αύξηση από έτος σε έτος και έχουν επίσης αναγνωρίσει ότι αυτή η ανάπτυξη [στο πλαίσιο του σνακ] τους βοηθά όλο ένα και περισσότερο. Έτσι μπόρεσαν να δημιουργήσουν περισσότερες ποικιλίες στα ράφια για να βεβαιωθούν ότι οι καταναλωτές τους συνεχίζουν να ψωνίζουν σε αυτόν τον χώρο».

     Ο Bergin πρόσθεσε ότι τα σνακ γίνονται μια μεγάλη περιοχή όπου οι καταναλωτές εμπιστεύονται τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και είναι πρόθυμοι να αλλάξουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της NIQ, το 44% των καταναλωτών πιστεύει ότι η ιδιωτική ετικέτα έχει καλή αξία, αν όχι ισοδύναμη, με επώνυμα είδη και ότι είναι μια καλή εναλλακτική λύση στα επώνυμα είδη. Περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) είπε ότι τα σνακ ιδιωτικής ετικέτας είναι «υψηλότερης ποιότητας για ίση αξία».

  Όπως και οι κατηγορίες σε όλο το κατάστημα, η τιμή παίζει μεγάλο ρόλο στο τι αγοράζουν οι καταναλωτές. Για τους τομείς πατατάκια, τορτίγιες, ποπ κορν και κράκερ στο σνακ, η NIQ σημείωσε την τιμή ως τον κύριο μοχλό ανάπτυξης. Τα μπισκότα και τα κουλουράκια είχαν την τιμή ως δεύτερο μοχλό ανάπτυξης, πίσω από τις τάσεις και τη διανομή, αντίστοιχα.

    «Συνολικά, η ιδιωτική ετικέτα είναι διαθέσιμη σε όλα τα τμήματα. Αυξήθηκε κατά 13,5% στη συνολική αγορά και 16,7% σε αυτό το κανάλι αξίας που ανέδειξα», είπε ο Bergin. «Το σνακ δεν είναι διαφορετικό. Είναι σίγουρα μια αύξηση σε αυτόν τον χώρο. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ, είναι ότι εάν τα επώνυμα είδη δεν αρχίσουν να έρχονται με πιο στρατηγικούς τρόπους καταπολέμησης της ιδιωτικής ετικέτας, θα χάσουν». Ο Bergin είπε ότι το 82% των περιπτώσεων σνακ καταναλώνονται στο σπίτι και το 42% των ερωτηθέντων είπε ότι άλλαξαν τους τελευταίους 12 μήνες για να ενσωματώσουν μικρότερα γεύματα ή σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  «Να τι σας αφήνω ως βασικά συμπεράσματα: Η τιμολόγηση εξακολουθεί να είναι νούμερο ένα για τους καταναλωτές. Η πιστότητα της επωνυμίας αποδυναμώνεται. Ορίστε λοιπόν καλά τις στρατηγικές σας και αναπτύξτε μια πραγματικά καλή, ισχυρή προσφορά τμηματοποίησης και εξατομίκευσης», είπε. “Η ηλεκτρονική αγορά αποδίδει σε όλες τις άλλες κατηγορίες, επομένως αναζητήστε αυτούς τους τρόπους για να παρέχετε ευκολία με πολυσυσκευασίες ή καλύτερες επιλογές”.

https://storebrands.com/niq-private-brands-growing-within-snack-segment

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο