Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl Ελλάς: Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος μαραθώνιος καινοτομίας “Sustainability Hackathon”

ΑρχικήPicksNews LineLidl Ελλάς: Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος μαραθώνιος καινοτομίας "Sustainability Hackathon"
spot_img

Το “Sustainability Hackathon” συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ομάδων και startups από όλη την Ελλάδα που σε 48 ώρες ανέπτυξαν τις εφαρμογές και τις προτάσεις τους και τις παρουσίασαν στην επιτροπή αξιολόγησης

Το τριήμερο 15 – 17 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε, υβριδικά και με μεγάλη συμμετοχή, ο δεύτερος μαραθώνιος καινοτομίας ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης», με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Crowdpolicy, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

- Advertisement -

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τo Sustainability Hackathon συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ομάδων και startups από όλη την Ελλάδα που σε 48 ώρες ανέπτυξαν τις εφαρμογές και τις προτάσεις τους και την Κυριακή 17 Απριλίου τις παρουσίασαν στην επιτροπή αξιολόγησης.

Από τις συνολικά 30 ομάδες οι οποίες συμμετείχαν, 5 απέσπασαν χρηματικά βραβεία από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, δωροεπιταγές από τη Lidl Ελλάς και εξασφάλισαν την είσοδό τους στο 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης Sustainability Innovation Lab.

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί ο τελικός, όπου μία ομάδα θα διακριθεί ως νικήτρια της διοργάνωσης, με ακόμα μεγαλύτερα βραβεία.

Οι 5 ομάδες που διακρίθηκαν είναι οι ακόλουθες:

– Dataphoria: Analytics-as-a-Service υπηρεσίες σε εταιρείες και οργανισμούς ώστε να μετρήσουν, να επιταχύνουν και να αναδείξουν τη μετάβασή τους προς την αειφορία.

– Rethinkers: Εφαρμογή με σύστημα επιβράβευσης που συμβάλλει στην οικολογική εκπαίδευση και τη χρήση eco-friendly προϊόντων από τους πολίτες.

– Hagirls: SmartBin, ένας έξυπνος κάδος με στόχο να κάνει την ανακύκλωση παιχνίδι.

– JBM: Water Manager SaaS, το οποίο επιλύει το πρόβλημα της αλόγιστης χρήσης νερού στα αστικά κέντρα.

– Let’s Park: Crowdsourcing πλατφόρμα που διασυνδέει ομάδες πολιτών και Δήμους με το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Ενεργοποίησης (ESG) εταιρειών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα