Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
23.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Με κλείσιμο απειλούνται τα αρτοποιεία στην Ολλανδία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΜε κλείσιμο απειλούνται τα αρτοποιεία στην Ολλανδία
spot_img

Οι αρτοποιοί είναι αντιμέτωποι με δεκαπλασιασμό του κόστους λειτουργίας

Η κατακόρυφη αύξηση των τιμών στην ενέργεια απειλεί με κλείσιμο τα ολλανδέζικα αρτοπωλεία, προειδοποίησε σήμερα το σωματείο των αρτοποιών, καθώς ορισμένες επιχειρήσεις διαμαρτύρονται επειδή το κόστος λειτουργίας, όπως λένε, έχει δεκαπλασιαστεί.

- Advertisement -

Ο πληθωρισμός στην Ολλανδία έφτασε τον Αύγουστο το 12%, κυρίως λόγω του άλματος, στο +151%, που έκαναν μέσα σε έναν χρόνο οι τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Ακούω από πολλούς επιχειρηματίες ότι αν συνεχιστεί αυτό για πολύ, θα πρέπει να κλείσουν τα καταστήματά τους», είπε η Μαρί-Χελένε Ζένγκερινκ, η γενική διευθύντρια της Ολλανδικής Ένωσης Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών, η οποία εκπροσωπεί 1.600 αρτοπωλεία. «Μιλάμε για πάρα πολλές οικογενειακές επιχειρήσεις. Είναι πραγματικά επείγουσα η κατάσταση», πρόσθεσε.

Η Ένωση πλήρωσε σήμερα μια ολοσέλιδη διαφήμιση στην εφημερίδα Algemeen Dagblad, για να ζητήσει από την κυβέρνηση «να κάνει κάτι» για το αυξημένο κόστος λειτουργίας των καταστημάτων. Η Ζένγκερινκ εξήγησε ότι τα συμβόλαια πολλών επιχειρήσεων με τις εταιρείες ενέργειας λήγουν φέτος και οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού σε κάποιες περιπτώσεις έχουν εκτοξευτεί από τα 3.000 ευρώ στα 30.000 ευρώ μηνιαίως.

«Αυτό το κόστος δεν μπορείς να το περάσεις στον πελάτη που αγοράζει μια φρατζόλα ψωμί», σχολίασε.

Η Ένωση ζητά από την ολλανδική κυβέρνηση να μειώσει ή να καταργήσει προσωρινά τον φόρο στην ενέργεια και να επιβάλει πλαφόν στις τιμές, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το αυξανόμενο κόστος πλήττει και άλλες επιχειρήσεις του τομέα της διατροφής. Η Picnic, μια διαδικτυακή εταιρεία παράδοσης ειδών σουπερ-μάρκετ, με ετήσιες πωλήσεις περίπου 450 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε ότι σταματά τις παραδόσεις κατεψυγμένων προϊόντων. «Η ενεργειακή κρίση έπληξε τόσο πολύ τον προμηθευτή πάγου που δεν μπορεί πλέον να παρασκευάζει ξηρό πάγο» και να παραμείνει βιώσιμος, εξήγησε. Οι πελάτες της δεν θα μπορούν πλέον να παραγγέλνουν κατεψυγμένες πίτσες, έτοιμα γεύματα ή παγωτά μέχρι να βρει κάποιον άλλον προμηθευτή.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα