Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οδηγός του ΣΕΒ για ενεργειακή εξοικονόμηση στις επιχειρήσεις

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΟδηγός του ΣΕΒ για ενεργειακή εξοικονόμηση στις επιχειρήσεις
spot_img

Πρακτικές λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις περιλαμβάνει ο Οδηγός για την Ενεργειακή Εξοικονόμηση και Αποδοτικότητα του ΣΕΒ.

Οι επιχειρήσεις, με βάση τα πρακτικά βήματα που παρουσιάζει ο Οδηγός, μπορούν να υιοθετήσουν από έξυπνες εφαρμογές για τη συλλογή, ανάλυση και επεξεργασία δεδομένων σχετικών με τη χρήση ενέργειας, μέχρι συστήματα παρακολούθησης ροών κατανάλωσης, κατανομής και διανομής ενέργειας (ανά συσκευή, δομή ή σύστημα), και από ψηφιακές πλατφόρμες αποθήκευσης/απεικόνισης δεδομένων, συστήματα ενημέρωσης για την ανάγκη προληπτικής συντήρησης (predictive maintenance), επιδιόρθωσης ή αντικατάστασης εξοπλισμού μέχρι τεχνικές παρεμβάσεις και προσαρμογές ανά μηχάνημα ή σύστημα και ψηφιακά εργαλεία πρόβλεψης και οικονομικού προγραμματισμού.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης, σημείωσε πως «ο Οδηγός παρέχει σημαντική πληροφόρηση ενόψει των κρίσιμων επενδύσεων που πραγματοποιούν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις σε ψηφιακές, ενεργητικές, λύσεις για τη μείωση του ενεργειακού και περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Οι παθητικές λύσεις, όπως οι μονώσεις των κτιρίων, παραμένουν σημαντικές για την εξοικονόμηση ενέργειας, όμως ο Οδηγός επικεντρώνεται στις ψηφιακές λύσεις, που αποδίδουν τα πλέον σημαντικά οφέλη».
Παρουσιάζοντας τον Οδηγό, η κα Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, υπογράμμισε πως πρόκειται για «βήματα που αξιοποιούν ώριμες, ασφαλείς και ευρέως διαθέσιμες ψηφιακές τεχνολογίες. Μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα, χωρίς πολύπλοκες ή δαπανηρές επενδύσεις, και να μειώσουν το ενεργειακό κόστος μιας επιχείρησης τουλάχιστον κατά 10%, με απόσβεση σε 6-24 μήνες».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα