ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠαγωτά Algida: Ηγετική θέση στην κατηγορία του παγωτού στην Ελλάδα

Παγωτά Algida: Ηγετική θέση στην κατηγορία του παγωτού στην Ελλάδα

3 λεπτά ανάγνωσης

Τη δυναμική της πορεία συνεχίζει η Algida Ice Cream Company Μονοπρόσωπη ΑΕ ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ηγετική της θέση στην κατηγορία του παγωτού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση

Από την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της στις 28 Μαρτίου 2025, η εταιρεία έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την επιτάχυνση της ανάπτυξής της, προκειμένου να ανταποκρίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικά στις σημερινές και μελλοντικές απαιτήσεις των καταναλωτών και να συνεχίσει να προσφέρει νέες καινοτόμες ιδέες και προϊόντα.

- Advertisement -

Η Algida Ice Cream Company αποτελεί μέλος της νέας παγκόσμιας εταιρικής οντότητας Magnum Ice Cream Company, της μεγαλύτερης εταιρείας παγωτού στον κόσμο, με έδρα το ‘Αμστερνταμ της Ολλανδίας, παρουσία σε περισσότερες από 80 χώρες και χαρτοφυλάκιο άνω των 100 μαρκών. Η Magnum Ice Cream Company, αναμένεται να εισαχθεί στα χρηματιστήρια του ‘Αμστερνταμ, του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, μέχρι το τέλος του έτους, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της πλήρους απόσχισης από τον Όμιλο Unilever.

Η Algida Ice Cream Company, διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της μερικές από τις πιο αγαπημένες και ισχυρές μάρκες στον κλάδο του παγωτού και στην Ελλάδα, όπως οι Algida, Magic, Cornetto, Ben & Jerry’s, ΕΒΓΑ και Scandal, διατηρώντας ηγετική θέση στο παγωτό στην χώρα.

- Advertisement -

Από 1/6/2025 έχει ξεκινήσει η αυτόνομη εμπορική λειτουργία της εταιρείας στην Ελληνική αγορά. Η Algida Ice Cream Company καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία τόσο το 2024 όσο και το 2025, σημειώνοντας αύξηση στον κύκλο εργασιών και στα μερίδια αγοράς, τόσο στα Super Market όσο και στη μικρή λιανική. Η καινοτομία της εταιρείας σε νέες κατηγορίες, γεύσεις και μεγέθη παγωτών αλλά και η επέκταση της διανομής, συνεχίζουν να συμβάλλουν στην θετική της πορεία, με πρόσφατη κατάκτηση την πρώτη σε πωλήσεις θέση μεταξύ των επώνυμων παγωτών στα σούπερ μάρκετ.

Ο Γιώργος Γεραντώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Algida Ice Cream Company δηλώνει χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη μέχρι σήμερα πορεία μας και για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά μας. Ως Algida Ice Cream Company, στόχος μας είναι να οδηγήσουμε την εταιρεία σε μια νέα εποχή στρατηγικής ανάπτυξης, ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετική μας θέση στην ελληνική αγορά. Έχοντας τον καταναλωτή στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας, το όραμα μας είναι να συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η ζωή έχει καλύτερη γεύση με παγωτό».

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική