ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠράσινο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της «Κρητικός» από τη...

Πράσινο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της «Κρητικός» από τη «Μασούτης»

2 λεπτά ανάγνωσης

Ηδη σχεδιάζεται η αλλαγή ταυτότητας των καταστημάτων της Κρητικός μέχρι το τέλος του έτους.

Πράσινο φως άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εξαγορά της αλυσίδας Κρητικός από τη Διαμαντής Μασούτης ΑΕ.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Μασούτης, η αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε την απόφασή της για την έγκριση αποκλειστικού ελέγχου της εταιρείας ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε. από την Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Η σχετική απόφαση ανακοινώθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου, έπειτα από εξέταση και αξιολόγηση των στοιχείων της συμφωνίας.

Ο κύκλος εργασιών της Διαμαντής Mασούτης για το 2025 διαμορφώθηκε στα 1,2 δισ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 6%, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της στον κλάδο. Μάλιστα σε αυτό το ποσό δεν συνυπολογίζονται τα 180 εκατ. ευρώ που θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΝ.ΚΑ (Υπεραγορές Κρήτης), καθώς η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. κατέχει το 50% στην εταιρεία λιανεμπορίου και χονδρεμπορίου της Κρήτης. Τα κέρδη προ φόρων υπολογίζονται στο 1,5% του τζίρου της, αυξημένα σε σχέση με το 2024 (ήταν 1%).

- Advertisement -

Η απορρόφηση πλέον της Κρητικός αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα ο τζίρος της Μασούτης να ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ και να διεκδικεί θέση στην πρώτη τριάδα της εγχώριας αγοράς σούπερ μάρκετ. Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται, επίσης, να αυξήσει σημαντικά και το ανθρώπινο δυναμικό, με τον αριθμό των εργαζομένων να εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 15.000 από περίπου 11.000 σήμερα.

Ηδη σχεδιάζεται η αλλαγή ταυτότητας των καταστημάτων της Κρητικός μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα, η Μασούτης σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα υφιστάμενα μοντέλα franchise της Κρητικός, ενσωματώνοντας τα σχετικά καταστήματα μετά την εξαγορά στο επιχειρηματικό της οικοσύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί φέτος η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. κλείνει 50 χρόνια συνεχούς παρουσία, προσφοράς και ανάπτυξης. Η συμπλήρωση 50 ετών παρουσίας το 2026 λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. για αυτό σημαντικές επετειακές ενέργειες αναμένεται να «τρέχουν» όλη την χρονιά.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;

Pizza Fan: Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. με την κρύπτη των 1,1 εκατ. στην γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και τον μηχανισμό «κέρασμα»

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας του «κεράσματος», ενώ η εταιρεία απαντά για τις δωρεάν προσφορές.