Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμα €4.000 σε τρεις φούρνους της Κέρκυρας

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμα €4.000 σε τρεις φούρνους της Κέρκυρας
spot_img

“Έφοδο” σε φούρνους στην Κεντρική Κέρκυρα έκαναν επιθεωρητές της Περιφέρειας.

Μπαράζ ελέγχων διενήργησε τις τελευταίες ημέρες  η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας σε αρτοποιεία-αρτοζαχαροπλαστεία και όχι χωρίς αποτέλεσμα όπως φαίνεται από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν. Οι έλεγχοι έγιναν στις 20 Σεπτεμβρίου και τα πρόστιμα ανακοινώθηκαν στις 8 Οκτωβρίου σε τρείς φούρνους, έφτασαν συνολικά τις 4.οοο ευρώ, καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν είναι:

  • Έλλειψη/ πινακίδας/ετικέτας σχετικά με την τιμή σε ψωμί, αναψυκτικά και βουτήματα
  • Δεν υπήρχε αναρτημένη πινακίδα σε εμφανές σημείο, στο χώρο του ταμείου ή του τηρούμενου τιμοκαταλόγου στην οποία θα αναγράφει με κεφαλαία, ευανάγνωστα γράμματα : “Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ – ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)” και στην Αγγλική γλώσσα, ως εξής : “CONSUMER IS NOT OBLIGED TO RAY IF THE NOTICE OF PAYMENT (RECEIT – INVOICE) HAS NOT BEEN RECEIVED”

Οι ανακοινώσεις επιβολής προστίμων όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο