ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο 2.000€ σε μανάβικο της Αθήνας για τη ζυγαριά

Πρόστιμο 2.000€ σε μανάβικο της Αθήνας για τη ζυγαριά

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής ανακοίνωσε σήμερα πρόστιμο σε μανάβικο στην Αθήνα ύψους 2.000€. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παραβίαση των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) όπως έδειξε αγορανομικός έλεγχος που έγινε στις 24 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση στο άρθρο 82 σύμφωνα με το οποίο “Τα μη αυτόματα όργανα ζύγισης τοποθετούνται σε εμφανές σημείο, σε θέση τέτοια, ώστε ο συναλλασσόμενος να μπορεί να παρακολουθεί τη ζύγιση και να έχει οπτική επαφή, για αρκετό χρόνο, με την ένδειξη του βάρους, την ένδειξη της τιμής ανά χιλιόγραμμο και την τελική τιμή του ζυγιζόμενου προϊόντος”.

- Advertisement -

Στους παραβάτες του άρθρου 82 παρ. 9 επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο χιλίων ευρώ (1.000€) ανά όργανο. Ωστόσο το πρόστιμο διπλασιάστηκε επειδή η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει υποπέσει δύο φορές στην ίδια παράβαση εντός τριετίας.

Nα σημειωθεί ότι και το 2018 είχε επιβληθεί πρόστιμο 1.000€ στο ίδιο οπωροπαντοπωλείο από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, για μη αναγραφή της ένδειξης της χώρας προέλευσης επί της πινακίδας λιανικής πώλησης για το πωλούμενο είδος: “ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ”.

- Advertisement -

Η ανακοίνωση προστίμου όπως αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.

Δημοφιλές καρύκευμα συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο ενός θανατηφόρου καρκίνου – Μετα-ανάλυση 14 μελετών σε 11.310 άτομα

Δύο μεγάλες επιστημονικές ανασκοπήσεις εξέτασαν τη σχέση του με τον καρκίνο του οισοφάγου και άλλα νοσήματα.

EUDR: Οι αλλαγές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις τροφίμων – Οι νέες υποχρεώσεις για καφέ, σοκολάτα, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και κρέας

Οι αλλαγές στον EUDR επηρεάζουν καφέ, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και βοοειδή. Οι νέες υποχρεώσεις για εισαγωγείς και επιχειρήσεις τροφίμων.