Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε γνωστό φούρνο στο Αιγάλεω

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο σε γνωστό φούρνο στο Αιγάλεω
spot_img

Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου σε γνωστό φούρνο στο Αιγάλεω, για δύο παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών ( Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).

Το συνολικό πρόστιμο στο αρτοποιείο ανήλθε στα 1.500 ευρώ καθώς μετά από αγορανομικό έλεγχο που έγινε στις 9 Αυγούστου, διαπιστώθηκε:

α) έκθεση προς πώληση του αρτοσκευάσματος «Ξυνό (Προζυμένιο)» χωρίς αναγραφή τιμής κιλού επί της πινακίδας πώλησης, κατά παράβαση του άρθρου 26§3 της Υπ. Απόφασης 91354/2017 (ΦΕΚ 2983/Β΄/30-08-2017) που τιμωρείται με  500,00 €, και

β) έλλειψη πινακίδας πώλησης στο μη προσυσκευασμένο προς πώληση προϊόν «ΣΑΜΑΛΙ» χωρίς την ελάχιστη απαίτηση αναγραφής των προβλεπόμενων ενδείξεων, δηλαδή τιμής πώλησης ανά μονάδα μέτρησης του προϊόντος και ονομασία του προϊόντος, κατά παράβαση των άρθρων 1§1, 2Α§2 και 2Γ§1 της Υ.Α. 91354/2017 (Φ.Ε.Κ. 2983/Β΄/30-08-2017), σε συνδυασμό με το άρθρο 7§1 του Ν. 4177/2013 (ΦΕΚ 173/Α΄/08-08-2013), η οποία τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 2Ε§1 της Υ.Α. 91354/2017 (Φ.Ε.Κ. 2983/Β΄/30-08-2017), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με πρόστιμο 1.000,00 €.

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο