Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Arla και DMK δημιουργούν τον μεγαλύτερο γαλακτοκομικό συνεταιρισμό στην Ευρώπη

ΑρχικήΝέαArla και DMK δημιουργούν τον μεγαλύτερο γαλακτοκομικό συνεταιρισμό στην Ευρώπη
spot_img

Μια νέα εποχή για τη γαλακτοβιομηχανία της Ευρώπης.

Μια νέα εποχή ανατέλλει για τη γαλακτοβιομηχανία της Ευρώπης, καθώς η Arla Foods και ο γερμανικός όμιλος DMK ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού γαλακτοκομικού συνεταιρισμού που θα εκπροσωπεί περισσότερους από 12.000 αγρότες και θα σημειώνει ετήσια έσοδα 19 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η συγχώνευση τελεί υπό την έγκριση των διοικητικών συμβουλίων και των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, ωστόσο σηματοδοτεί ήδη μια σημαντική στροφή προς τη συγκέντρωση δυνάμεων στον ευρωπαϊκό αγροτοδιατροφικό τομέα.

- Advertisement -

Ο νέος συνεταιρισμός, που θα φέρει την επωνυμία Arla, φιλοδοξεί να αποτελέσει πρωτοπόρο στην παγκόσμια γαλακτοπαραγωγή, ενισχύοντας τη διατροφική αξία των προϊόντων, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Στρατηγική προτεραιότητα αποτελεί η διατήρηση μιας ισχυρής τιμής γάλακτος για τους παραγωγούς, διασφαλίζοντας παράλληλα σταθερή προμήθεια πρώτης ύλης σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων διεθνών πιέσεων και εμπορικής αβεβαιότητας.

Οι δύο συνεταιρισμοί έχουν ήδη ιστορικό συνεργασιών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο ArNoCo, στο οποίο η Arla αξιοποιεί τα παραπροϊόντα τυροκομίας της DMK για την παγκόσμια παραγωγή συστατικών. Αυτή η υπάρχουσα χημεία ενισχύει τις προσδοκίες για μια ομαλή και παραγωγική ενοποίηση.

Για τον Jan Toft Nørgaard, πρόεδρο της Arla Foods, η συγχώνευση αποτελεί φυσική εξέλιξη μιας κοινής πορείας βασισμένης στην ποιότητα και την καινοτομία. «Η DMK είναι ο ιδανικός εταίρος για τη διαμόρφωση μιας νέας Arla, έτοιμης να ηγηθεί της γαλακτοβιομηχανίας», υπογραμμίζει.

Από την πλευρά του DMK, ο πρόεδρος Heinz Korte βλέπει την κίνηση ως καταλύτη για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μελών, προσθέτοντας: «Μπορούμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας και να προωθήσουμε την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων προς όφελος των παραγωγών μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Arla Foods, Peder Tuborgh, τονίζει τη συμπληρωματικότητα των δύο εταίρων, τόσο ως προς τη θέση τους στην αγορά όσο και ως προς το όραμα τους για την επόμενη ημέρα της γαλακτοπαραγωγής. «Η κοινή μας παρουσία θα διασφαλίσει σταθερή παραγωγή και θα προσφέρει πιο θρεπτικά γαλακτοκομικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο», δηλώνει.

Παρόμοια αισιοδοξία εκφράζει και ο Ingo Müller, CEO του DMK Group, επισημαίνοντας ότι η διεθνής εμβέλεια της Arla δίνει στην ένωση τη δυνατότητα να διεισδύσει σε νέες αγορές και να ενισχύσει την επιχειρηματική ανθεκτικότητα των μελών της. Η ενοποίηση των χαρτοφυλακίων επώνυμης και ιδιωτικής ετικέτας δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ενώ η κοινή επένδυση στην τεχνολογία και την καινοτομία υπόσχεται περαιτέρω ανάπτυξη.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia

Το ψάρι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τρώνε τα παιδιά – SOS από ειδικούς

Ποιο ψάρι απειλεί την υγεία των παιδιών σύμφωνα με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα