Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
16.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πτωχεύουν τα εστιατόρια στη Βρετανία – Μεγαλύτερη η κρίση απ’ ότι στην πανδημία!

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠτωχεύουν τα εστιατόρια στη Βρετανία - Μεγαλύτερη η κρίση απ' ότι στην πανδημία!
spot_img

Ο κλάδος εστίασης αντιμετωπίζει αυξημένο κόστος λειτουργίας, μειωμένα έσοδα και έλλειψη σεφ.

Οι πτωχεύσεις εστιατορίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 11% και η οικονομία κλονίζεται, είναι περισσότερες από ό,τι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους για μήνες αλλά λάμβαναν κρατική βοήθεια, αναφέρει μελέτη της εταιρείας Mazars.

Ο αριθμός αυτών των χρεοκοπιών έχει αυξηθεί στη χώρα κατά 59% κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, από 984 σε 1.567, σύμφωνα με την εταιρεία. Τους τελευταίους τρεις μήνες αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

«Οι χρεοκοπίες των επιχειρήσεων εστίασης συμβαίνουν τώρα με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από ό,τι κατά τη διάρκεια της Covid», δήλωσε η Ρεμπέκα Ντάκρε, συνεργάτης της Mazars, σύμφωνα με τη μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα εστιατόρια της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπα αφενός με το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού από το 1981, το οποίο αυξάνει το κόστος τροφίμων και ενέργειας, αφετέρου με μια απότομη επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών, καθώς και ελλείψεις εργατικού δυναμικού, ιδίως στις θέσεις εργασίας σεφ και αυτό αυξάνει τις δαπάνες προσωπικού, αναφέρει η Mazars.

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι «συνήθως εξαιρετική για τις επιχειρήσεις» του κλάδου, αλλά «τα εστιατόρια προετοιμάζονται για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και πολλά δίνουν πραγματική μάχη για να επιβιώσουν», πρόσθεσε η Ντάκρε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει κίνδυνος περισσότερων χρεοκοπιών, αν δεν αυξηθεί η κρατική στήριξη.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ παρουσίασε έναν προϋπολογισμό λιτότητας την περασμένη Πέμπτη για να διορθώσει τα οικονομικά της Βρετανίας, παρά την ύφεση στην οποία έχει ήδη εισέλθει η χώρα και το βιοτικό επίπεδο πέφτει κατακόρυφα, σύμφωνα με το Γραφείο Δημοσιονομικής Ευθύνης (OBR).

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα