Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε φθηνότερα τρόφιμα στρέφονται οι καταναλωτές στη Γαλλία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣε φθηνότερα τρόφιμα στρέφονται οι καταναλωτές στη Γαλλία
spot_img

Τέλος στην “πολυτελή” υγιεινή διατροφή για τους Γάλλους

Οι Γάλλοι καταναλωτές αφήνουν πίσω την υγιεινή «πολυτελή» διατροφή και κάνουν στροφή σε πιο φθηνά προϊόντα διατροφής προκειμένουν να μειώσουν το οικογενειακό κόστος όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Carrefour Alexandre Bompard. Σύμφωνα με τον Bompard ο Γάλλος, πλέον αντί για βόειο κέας αγοράζει φθηνό χοιρινό και γυρίζει την πλάτη του στα ψάρια και στα βιολογικά προϊόντα και αυτή η πρακτική είναι όχι μόνο εδραιωμένη, αλλά έχει και αυξητική τάση, τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στην αναζήτηση χαμηλότερης τιμής και προσφορών και μειώνουν το κρέας.  Ο πληθωρισμός στην Γαλλία έφτασε στο 6,8% τον Ιούλιο, το υψηλότερο ποσοστό από τότε που η Γαλλία άρχισε να χρησιμοποιεί τη μεθοδολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον υπολογισμό των δεδομένων στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Η Carrefour και άλλες μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ έχουν προσαρμοστεί στη νέα λιτή νοοτροπία με προωθητικές εκστρατείες για να παγώσουν τις τιμές σε μια σειρά από καθημερινά προϊόντα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο