Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
15.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σκλαβενίτης: Πρόστιμο σε σουπερμάρκετ στη Γλυφάδα

ΑρχικήΝέαΣκλαβενίτης: Πρόστιμο σε σουπερμάρκετ στη Γλυφάδα
spot_img

Επιβολή διοικητικών κυρώσεων Ν.4177/13 για έλλειψη τιμής προϊόντος.

Σύμφωνα με το υπ.αρ.693983/8-6-24 έγγραφο, το ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΕ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ επιβάλλει πρόστιμο ΧΙΛΙΩΝ ΕΥΡΩ (1.000€), στην επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΕ » βάσει του άρθρου 2Ε παρ.1 του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 1Α της αριθ.91354/24-08-2017 Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)» (ΦΕΚ 2983/τ.Β΄/ 30-8-17)όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σε συνδυασμό με τα άρθρα 7 και 24 του Ν.4177/2013.

- Advertisement -

Κατά τον  διενεργούμενο έλεγχο υπαλλήλων της Υπηρεσίας στις 29 Μαΐου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:30, στο υποκατάστημα που διατηρεί η παραπάνω επιχείρηση επί των οδών Ηλείας και Ελ. Βενιζέλου 35-37,στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκε ότι για το προϊόν “ΑΝΑΠΤΗΡΑΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ , μοντέλο YV1777024, χρώματος μπλε με bar code8711295703386”  διατίθετο προς πώληση, δεν υπήρχε η πινακίδα-ετικέτα με την ένδειξη  της τιμής του προϊόντος  στo σημείo που εκτίθετο το προϊόν προς λιανική , με αποτέλεσμα η παρεχόμενη πληροφορία προς τον καταναλωτή σχετικά με την τιμή του είδους να μην είναι άμεσα αντιληπτή. Τα παραπάνω, αποτελούν παράβαση του άρθρου 2Α παρ.2 του Κεφαλαίου 1Α  της υπ’ αριθ. 91354/24-08-2017 Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ) (ΦΕΚ 2983/τ.Β΄/30-8-17), όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 35952/13-04-2023 όμοιά της (ΦΕΚ 2542/τ.Β΄/18-04-23).

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα