ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαSmoothie Innocent: Απαγόρευση διαφήμισης μετά από καταγγελία για παραπλάνηση των καταναλωτών

Smoothie Innocent: Απαγόρευση διαφήμισης μετά από καταγγελία για παραπλάνηση των καταναλωτών

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Innocent Drinks – ανήκει στην Coca-Cola, παράγει smoothies και χυμούς και πουλά περισσότερα από δύο εκατομμύρια smoothies την εβδομάδα- κατηγορήθηκε στη Βρετανία για παραπλάνηση των καταναλωτών μετά από διαφήμιση που προωθούσε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εταιρείας.

Η Αρχή Προτύπων διαφημίσεων (ASA) μετά από έρευνα “έκοψε” τη διαφήμιση η οποία δείχνει κόμικς να προτρέπουν τους καταναλωτές να σώσουν τον πλανήτη αγοράζοντας Smoothie Innocent. Ο έλεγχος έγινε μετά από 26 καταγγελίες θεατών.

- Advertisement -

Οι πρωταγωνιστές της διαφήμισης είναι μικρά ζώα που τραγουδούν: “Περιορίζω. Επαναχρησιμοποίω. Ανακυκλώνω. Επειδή δεν υπάρχει πλανήτης Β. Αν προσέχουμε τη φύση, αυτή θα μας φροντίζει» ενώ μια φωνή στο τέλος της διαφήμισης λέει «Αθώος. Μικρά ποτά με μεγάλα όνειρα για έναν πιο υγιή πλανήτη».

Τα επιχείρημα της εταιρείας, ήταν πως η διαφήμιση «αποτελεί ένα στοχευμένο μήνυμα, το οποίο καλεί τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στο ταξίδι του για να εργαστούν προς έναν πιο υγιή πλανήτη». Αυτό όμως δεν έπεισε την Αρχή που έκρινε ότι οι ισχυρισμοί στη διαφήμιση είναι παραπλανητικοί σχετικά με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των ποτών της Innocent υποστηρίζοντας ότι πολλοί καταναλωτές θα ερμήνευαν ότι η αγορά προϊόντων Innocent ήταν μια επιλογή που θα είχε θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ASA τα προϊόντα της Innocent δεν έχουν καθαρό θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους καθώς τα μπουκάλια περιλαμβάνουν μη ανακυκλωμένο πλαστικό και, οι πρώτες ύλες και η επεξεργασία τους για την παραγωγή του μπουκαλιού έχει αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Η ASA αποφάσισε ότι η διαφήμιση δεν πρέπει να εμφανιστεί ξανά στην τρέχουσα μορφή της.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΕΟΦ: 289 φάρμακα με περιορισμένη διαθεσιμότητα στην Ελλάδα – Ποια βρίσκονται στη νέα λίστα

210 φάρμακα αφορούν την κοινότητα, 56 τα νοσοκομεία, ενώ 21 χρειάζονται έκτακτες εισαγωγές μέσω ΙΦΕΤ

Επιδημία σαλμονέλωσης από ντομάτες στην Ιταλία – Άμεση απαγόρευση διάθεσης σε σχολεία, νοσοκομεία και γηροκομεία

Κρούσματα σε τέσσερις περιφέρειες, ανάκληση ντομάτας από τη Σικελία και έκτακτα μέτρα προστασίας στην Απουλία.