Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στα ύψη η τιμή της λαγάνας λόγω του πολέμου

ΑρχικήΝέαΣτα ύψη η τιμή της λαγάνας λόγω του πολέμου
spot_img

Από 8% έως και 10% πάνω αναμένεται η τιμή της παραδοσιακής λαγάνας της Καθαρής Δευτέρας. Άλλωστε, ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει δραματικά τις τιμές των σιτηρών και όλου του κύκλου προϊόντων που προέρχονται από αυτά

Είναι χαρακτηριστικό ότι από  τα 30 έως τα 60 ευρώ που ήταν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, το μαλακό σιτάρι, σημείωσε την υψηλότερη τιμή των τελευταίων 14 ετών και το καλαμπόκι, υψηλό δεκαετίας. Η επίπτωση της αύξησης είναι σημαντική δεδομένου ότι αποτελεί βασικό συστατικό για την αρτοποιία-ζαχαροπλαστική. Τώρα κινείται πάνω από 340-350 ευρώ τον τόνο στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων της Γαλλίας που καθορίζουν τις τιμές στην ευρωπαϊκή αγορά. Η εβδομαδιαία αύξηση του αγγίζει ήδη το 20% και ετήσια αύξηση του προσεγγίζει το 100%.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο