Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κυβερνοεπιθέσεις στη Βιομηχανία Τροφίμων: Συσπείρωση γαλακτοβιομηχανιών για την ενίσχυση της άμυνας

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΚυβερνοεπιθέσεις στη Βιομηχανία Τροφίμων: Συσπείρωση γαλακτοβιομηχανιών για την ενίσχυση της άμυνας
spot_img

“Η διατήρηση μια ασφαλούς αλυσίδας εφοδιασμού, εξαρτάται από μεμονωμένες αποφάσεις αμέτρητων εταιρειών”.

Καθώς τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο γίνονται πιο διαδεδομένα, η International Dairy Foods Association ενώνεται με άλλες εταιρείες τροφίμων σε προσπάθειες να μοιραστούν πληροφορίες και να ενισχύσουν την προστασία.

    Τουλάχιστον τρεις μεγάλες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν επηρεάσει τις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα σημαντικό κόστος και διακοπές. Το 2022, η HP Hood Dairy με έδρα τη Μασαχουσέτη έκλεισε προσωρινά 13 γαλακτοκομικά εργοστάσια, απέρριψε ορισμένα προϊόντα και προειδοποίησε τους πελάτες για καθυστερήσεις στην παράδοση λόγω επίθεσης στον κυβερνοχώρο, ανέφερε η Boston Globe. Μια επίθεση εναντίον της Schreiber Foods οδήγησε για λίγο σε εθνική έλλειψη τυριού κρέμα, ανέφερε το Bloomberg.

   Ωστόσο οι επιθέσεις δεν αφορούν μόνο τις γαλακτοβιομηχανίες. Πριν δυο χρόνια περίπου, μια επίθεση από κακόβουλο λογισμικό στον κολοσσό κρέατος JBS είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο την προσωρινή διακοπή της παραγωγής αλλά και την καταβολή λύτρων 11 εκατομμυρίων δολαρίων. Λίγο πριν τα χριστούγεννα του 2021, κυβερνοεπίθεση δέχθηκε μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, τα Sainsbury’s με αποτέλεσμα να χαθούν δεδομένα μισθοδοσίας για 150.000 εργαζόμενους. Το 2022 η διαδικτυακή κάβα Vinomofo, έπεσε και αυτή θύμα των χάκερ με αποτέλεσμα να διαρεύσουν προσωπικά δεδομένα, σχεδών μισού εκατομμυρίου πελατών. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο ηγέτης μπανάνας, Dole μπαίνει στο στόχαστρο των κυβερνοπειρατών, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων. Και φυσικά αυτές είναι μόνο μερικές περιπτώσεις που έχει πληγεί η κυβερνοασφάλεια μιας εταιρίας τροφίμων, αφού υπολογίζεται πως έως το 2031, αναμένεται ένα θύμα ανά δύο δευτερόλεπτα.

  Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο κοστίζουν κατά μέσο όρο περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια για να επιλυθούν, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Λαμβάνοντας υπόψη τις καθυστερήσεις στην παραγωγή, τις ζημιές στη φήμη και, την απώλεια πελατών , οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μπορεί να αυξήσουν το κόστος για τις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις.

   Για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών, η IDFA είπε ότι θα επεκτείνει το έργο της στον κυβερνοχώρο με τους συνεργάτες Food και Ag-ISAC για να παρέχει στα μέλη της ένωσης ενημερώσεις και πόρους που μπορούν να τους βοηθήσουν να ενισχύσουν την άμυνα έναντι επιθέσεων, σύμφωνα με το FoodDive.

   Οι ηγέτες του κλάδου όπως οι Cargill, Bunge, Tyson Foods, Hershey και άλλοι είναι μέλη των Food και Ag-ISAC, ένα παρακλάδι της μη κερδοσκοπικής IT-ISAC που άρχισε να λειτουργεί ανεξάρτητα στις αρχές του έτους. Μέλη της IDFA είναι η Danone, η Nestle και άλλες επιχειρήσεις από όλα τα τμήματα της γαλακτοβιομηχανίας. «Πρέπει να προσέχουμε να μένουμε πάντα δύο βήματα μπροστά από αυτούς και μπορούμε να το κάνουμε αν συνεργαστούμε, ανταλλάσουμε πληροφορίες και μοιραζόμαστε βέλτιστες πρακτικές για να εμποδίσουμε τις προσπάθειες να διαταράξουν τις επιχειρήσεις μας».

   Καθώς οι εξελίξεις στην τεχνολογία συνεχίζονται και οι βιομηχανίες εξαρτώνται περισσότερο από τον αυτοματισμό και την τεχνολογία για τη βελτίωση των καθημερινών λειτουργιών, οι εταιρείες τροφίμων εκτίθενται σε κινδύνους και ευπάθειες στον κυβερνοχώρο. «Δεδομένης της διασυνδεδεμένης φύσης της βιομηχανίας τροφίμων και γεωργίας, η διατήρηση μιας ασφαλούς και ανθεκτικής αλυσίδας εφοδιασμού από το αγρόκτημα στο τραπέζι εξαρτάται από μεμονωμένες αποφάσεις αμέτρητων εταιρειών», δήλωσε ο Scott Algeier, εκτελεστικός διευθυντής της Food and Ag-ISAC.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.

Αντιδράσεις στα σχέδια της ΕΕ για μηδενική ανοχή στη Listeria – Ρεκόρ σχολίων στην ανοιχτή διαβούλευση

Η Επιτροπή θέλει να εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο προστασίας των καταναλωτών έναντι της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση τρόφιμα αλλά αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία τροφίμων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα