Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ζυμαρικών σε κονσέρβες

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΤο μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ζυμαρικών σε κονσέρβες
spot_img

Νέα ανάλυση της Future Market Insights, για την παγκόσμια αγορά ζυμαρικών σε κονσέρβες, με ιστορικά δεδομένα (2017-2021) και στατιστικά στοιχεία εκτίμησης για την προβλεπόμενη περίοδο 2022-2032.

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ζυμαρικών σε κονσέρβες αναμένεται να αυξηθεί με CAGR 4,5% από το 2022-2032. Η αγορά προβλέπεται να φθάσει σε αποτίμηση περίπου 1.906,1 εκατομμυρίων δολαρίων  έως το 2032. Η αγορά είναι πιθανό να φτάσει τα 1.227,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2022.

Οι στάσεις των καταναλωτών σχετικά με τις επιλογές τροφίμων έχουν αλλάξει ουσιαστικά τις δύο προηγούμενες δεκαετίες και τα γεύματα που ήταν δημοφιλή πριν από 20 χρόνια δεν υπάρχουν πλέον. Αυτές οι αλλαγές έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στους καταναλωτές (όσον αφορά τα τρόφιμα που επιλέγουν), αλλά και στους παραγωγούς τροφίμων, όσον αφορά τα τρόφιμα που παράγουν.

Η κατανάλωση ζυμαρικών σε κονσέρβες έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα του ότι μεταβάλλονται συνεχώς οι διατροφικές συνήθειες του παγκόσμιου πληθυσμού.

Επιπλέον, αρκετές εξειδικευμένες επιχειρήσεις, ειδικεύονται σε είδη χωρίς γλουτένη που ταιριάζουν επίσης στις συνεχώς διευρυνόμενες αγορές για vegan και χορτοφάγους. Επιπλέον, οι ενήλικες καταναλωτές από γενιά σε γενιά αναζητούν μια κατάλληλη δίαιτα για να τους βοηθήσει να χάσουν ή να διατηρήσουν βάρος. Όλο και περισσότερο πιστεύουν ότι το σνακ ή τα μικρότερα γεύματα είναι μια καλύτερη προσέγγιση. Αν και υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία σχετικά με το εάν η κατανάλωση μικρών γευμάτων είναι πραγματικά ένα χρήσιμο εργαλείο διατήρησης του βάρους, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η ποιότητα των σνακ όπως αυτά με τα δημητριακά ολικής αλέσεως ως συστατικά είναι σημαντική.

Οι νέοι καταναλωτές, ιδιαίτερα οι millennials (ηλικίας 23-40), βρίσκονται στην πρωτοπορία της επανάστασης στα σνακ, με έναν στους τέσσερις να αναφέρει πλέον ότι τσιμπολογάει 4+ φορές την ημέρα, σε σύγκριση με το 10% της γενιάς Χ (Ηλικία 41-52) και των baby boomers (ηλικίας 53-71). Οι Millennials ωθούν τον κλάδο με ό,τι είναι μοντέρνο, συνδέοντας το ενδιαφέρον τους για σνακ με άλλες αξίες, όπως η υψηλή ζήτηση για προϊόντα φιλικά προς την ετικέτα και βιολογικά προϊόντα, καθώς και λιγότερο επεξεργασμένα γεύματα.

Βασικά στοιχεία από τη μελέτη αγοράς ζυμαρικών σε κονσέρβα

  • Η ευρωπαϊκή αγορά ζυμαρικών σε κονσέρβες πρόκειται να δημιουργήσει μερίδιο άνω του 32% εντός του 2022.
  • Το τμήμα της βρώμης προβλέπεται να παραμείνει στην πρώτη γραμμή στην αγορά ζυμαρικών σε κονσέρβες με αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα διατροφής χωρίς γλουτένη.
  • Την ιστορική περίοδο 2017-2021, η παγκόσμια αγορά ζυμαρικών σε κονσέρβες διαμορφώθηκε στο 3,8% CAGR.
  • Η Ινδία αναμένεται να δημιουργήσει μερίδιο του λέοντος στην αγορά ζυμαρικών σε κονσέρβες λόγω του αυξανόμενου αριθμού καταναλωτών εν κινήσει.
  • Στη Γερμανία, η αγορά κονσερβοποιημένων ζυμαρικών είναι πιθανό να αναπτυχθεί με σταθερό ρυθμό με την αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα καθαρής ετικέτας τροφίμων.

«Η υψηλή ζήτηση για κονσερβοποιημένα ζυμαρικά με βάση το σιτάρι λόγω της αυξανόμενης προτίμησης των καταναλωτών για προϊόντα χωρίς γλουτένη αναμένεται να οδηγήσει την παγκόσμια αγορά. Επιπλέον, οι κατασκευαστές τροφίμων και ποτών αναμένεται να προσφέρουν προσαρμοσμένα προϊόντα για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση παγκοσμίως » , λέει ένας αναλυτής της Future Market Insights.

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως… επικίνδυνο;

Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;

Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους 4 παραβάτες στην ΕΕ για παράνομη και λαθραία αλιεία

Παράνομα ψάρια στο "πιάτο" της Ευρώπης - Η παράνομη και αδήλωτη αλιεία εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην ΕΕ
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα