Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ζυμαρικών σε κονσέρβες

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΤο μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ζυμαρικών σε κονσέρβες
spot_img

Νέα ανάλυση της Future Market Insights, για την παγκόσμια αγορά ζυμαρικών σε κονσέρβες, με ιστορικά δεδομένα (2017-2021) και στατιστικά στοιχεία εκτίμησης για την προβλεπόμενη περίοδο 2022-2032.

Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ζυμαρικών σε κονσέρβες αναμένεται να αυξηθεί με CAGR 4,5% από το 2022-2032. Η αγορά προβλέπεται να φθάσει σε αποτίμηση περίπου 1.906,1 εκατομμυρίων δολαρίων  έως το 2032. Η αγορά είναι πιθανό να φτάσει τα 1.227,4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2022.

Οι στάσεις των καταναλωτών σχετικά με τις επιλογές τροφίμων έχουν αλλάξει ουσιαστικά τις δύο προηγούμενες δεκαετίες και τα γεύματα που ήταν δημοφιλή πριν από 20 χρόνια δεν υπάρχουν πλέον. Αυτές οι αλλαγές έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στους καταναλωτές (όσον αφορά τα τρόφιμα που επιλέγουν), αλλά και στους παραγωγούς τροφίμων, όσον αφορά τα τρόφιμα που παράγουν.

Η κατανάλωση ζυμαρικών σε κονσέρβες έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα του ότι μεταβάλλονται συνεχώς οι διατροφικές συνήθειες του παγκόσμιου πληθυσμού.

Επιπλέον, αρκετές εξειδικευμένες επιχειρήσεις, ειδικεύονται σε είδη χωρίς γλουτένη που ταιριάζουν επίσης στις συνεχώς διευρυνόμενες αγορές για vegan και χορτοφάγους. Επιπλέον, οι ενήλικες καταναλωτές από γενιά σε γενιά αναζητούν μια κατάλληλη δίαιτα για να τους βοηθήσει να χάσουν ή να διατηρήσουν βάρος. Όλο και περισσότερο πιστεύουν ότι το σνακ ή τα μικρότερα γεύματα είναι μια καλύτερη προσέγγιση. Αν και υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία σχετικά με το εάν η κατανάλωση μικρών γευμάτων είναι πραγματικά ένα χρήσιμο εργαλείο διατήρησης του βάρους, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η ποιότητα των σνακ όπως αυτά με τα δημητριακά ολικής αλέσεως ως συστατικά είναι σημαντική.

Οι νέοι καταναλωτές, ιδιαίτερα οι millennials (ηλικίας 23-40), βρίσκονται στην πρωτοπορία της επανάστασης στα σνακ, με έναν στους τέσσερις να αναφέρει πλέον ότι τσιμπολογάει 4+ φορές την ημέρα, σε σύγκριση με το 10% της γενιάς Χ (Ηλικία 41-52) και των baby boomers (ηλικίας 53-71). Οι Millennials ωθούν τον κλάδο με ό,τι είναι μοντέρνο, συνδέοντας το ενδιαφέρον τους για σνακ με άλλες αξίες, όπως η υψηλή ζήτηση για προϊόντα φιλικά προς την ετικέτα και βιολογικά προϊόντα, καθώς και λιγότερο επεξεργασμένα γεύματα.

Βασικά στοιχεία από τη μελέτη αγοράς ζυμαρικών σε κονσέρβα

  • Η ευρωπαϊκή αγορά ζυμαρικών σε κονσέρβες πρόκειται να δημιουργήσει μερίδιο άνω του 32% εντός του 2022.
  • Το τμήμα της βρώμης προβλέπεται να παραμείνει στην πρώτη γραμμή στην αγορά ζυμαρικών σε κονσέρβες με αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα διατροφής χωρίς γλουτένη.
  • Την ιστορική περίοδο 2017-2021, η παγκόσμια αγορά ζυμαρικών σε κονσέρβες διαμορφώθηκε στο 3,8% CAGR.
  • Η Ινδία αναμένεται να δημιουργήσει μερίδιο του λέοντος στην αγορά ζυμαρικών σε κονσέρβες λόγω του αυξανόμενου αριθμού καταναλωτών εν κινήσει.
  • Στη Γερμανία, η αγορά κονσερβοποιημένων ζυμαρικών είναι πιθανό να αναπτυχθεί με σταθερό ρυθμό με την αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα καθαρής ετικέτας τροφίμων.

«Η υψηλή ζήτηση για κονσερβοποιημένα ζυμαρικά με βάση το σιτάρι λόγω της αυξανόμενης προτίμησης των καταναλωτών για προϊόντα χωρίς γλουτένη αναμένεται να οδηγήσει την παγκόσμια αγορά. Επιπλέον, οι κατασκευαστές τροφίμων και ποτών αναμένεται να προσφέρουν προσαρμοσμένα προϊόντα για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση παγκοσμίως » , λέει ένας αναλυτής της Future Market Insights.

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα