Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το Βραβείο του Εθνικού Νικητή στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2022» στον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος

ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαΤο Βραβείο του Εθνικού Νικητή στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2022» στον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος
spot_img

Το Βραβείο του Εθνικού Νικητή στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2022» κατέκτησε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

   Πρόκειται για την πρωτοβουλία του συνδέσμου που αφορά στην Ενεργειακή Κοινότητα Γυναικών WEnCoop και επικράτησε στην κατηγορία του διαγωνισμού με τίτλο “Υποστήριξη της Βιώσιμης Μετάβασης”. Η πρωτοβουλία επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για τα Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας έτους 2022 – EEPA 2022.

   Επιπλέον, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, η αναγνώριση του συνδέσμου στον διαγωνισμό είναι διπλή, καθώς συμμετείχε ως στρατηγικός συνεργάτης και βασικός υποστηρικτής της Startup Universe. Η πρωτοβουλία αυτή, βραβεύτηκε ως Εθνικός νικητής στην κατηγορία «Προώθηση της Επιχειρηματικότητας» και θα εκπροσωπήσει και αυτή, την χώρα μας, στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας έτους 2022.

   «Πιστεύοντας στην ιδέα και το έργο της Γυναικείας Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την προώθηση της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών  Ελλάδος και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, αναδεικνύοντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα μιας γυναικείας συλλογικής προσπάθειας» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

   Συγκεκριμένα, ο Σ.Ε.Γ.Ε., αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των μελών του και τη δυσχέρεια της υφιστάμενης θέσης της γυναίκας στον ενεργειακό τομέα, εμπνεύστηκε μία δράση, η οποία θα ενδυνάμωνε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα της χώρας μας και θα ενίσχυε το ρόλο των γυναικών στην οικονομία και στο χώρο της ενέργειας.  Έτσι προχώρησε στη σύσταση και υλοποίηση της 1ης Ενεργειακής Κοινότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για Γυναίκες Επιχειρηματίες και τις Επιχειρήσεις τους, με 66 γυναίκες επιχειρηματίες από κάθε γωνιά της χώρας, διαφορετικής αφετηρίας και κουλτούρας.

   Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πιο δημοφιλής Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας είναι η ηλιακή, με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών να αποτελεί τον κύριο τρόπο συμμετοχής στην αγορά ενέργειας και δεδομένου του κλίματος της Ελλάδας, οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς (Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ΣΕΓΕ) συνέβαλαν αποφασιστικά με την παροχή υποστήριξης (εκπαίδευση, συμβουλευτική, mentoring) από κοινού, στην προετοιμασία και τη συμμετοχή γυναικών επιχειρηματιών στην Ενεργειακή Κοινότητα «WEnCoop». Πραγματοποιήθηκαν αρκετά workshops, ανάλυση μοντέλων, ιδεών και προτάσεων για τη διάδοση και υλοποίηση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ.

   «Το Εθνικό Βραβείο ενίσχυσης της Πράσινης Οικονομίας και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, για την δράση της WEnCoop, αποτελεί μεγάλο φόρο τιμής για εμάς! Η χαρά μου πολλαπλή, γιατί πέραν από πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε. και της ΕΚοιν. WEnCoop, αυτή η διάκριση είναι χειροπιαστό αποτέλεσμα της συνεργασίας μου ως τεχνική σύμβουλος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής που κοιτά όλες τις καινοτόμες δράσεις με πρίσμα σεβασμού και προστασίας. Ευχαριστώ προσωπικά τον πρόεδρο, Γιάννη Κουφίδη και το Δ.Σ. για τη συνεργασία μας», δήλωσε η πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., Λίνα Τσαλταμπάση.

   Επιπλέον η κα. Τσαλταμπάση τόνισε: «Πάνω από όλα, θα ήθελα να ευχαριστώ τα πρώτα 66 μέλη της Ενεργειακής μας Κοινότητας που πίστεψαν στην αλλαγή. Έρχονται πολλές, νέες περιφερειακές δράσεις για την Πράσινη Μετάβαση, ξεκινώντας βέβαια από τη Χαλκιδική! Μαζί μπορούμε περισσότερα!»

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food Experts’ Awards: “Άνοιξαν” τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου Τροφίμων και Ποτών

To Cibum ανακοινώνει και επίσημα τα FEA, τα βραβεία αναγνώρισης και επιβράβευσης της προόδου στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών.

TomKat Solution: Η απάντηση στο πολυστυρένιο με νέα, βιώσιμη και έξυπνη συσκευασία

Η εταιρεία TomKat Global Solutions δημιουργεί μια νέα συσκευασία ως εναλλακτική του πολυστυρένιου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 10 φορές και διαθέτει σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα