Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Οι λάτρεις του καφέ δεν αφήνουν τους συντρόφους τους να τους τον φτιάξουν!

ΑρχικήΝέαΈρευνα: Οι λάτρεις του καφέ δεν αφήνουν τους συντρόφους τους να τους τον φτιάξουν!
spot_img

Σχεδόν τα δύο πέμπτα (18%) δεν θα εμπιστεύονταν τον σύντροφό τους να φτιάξει τον πρωινό καφέ, ενώ το 16% θα ήταν επιφυλακτικοί εάν το αφεντικό τους τον ετοίμαζε, σύμφωνα με μια μελέτη.

Εκατομμύρια λάτρεις του καφέ δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν άλλον να τους φτιάξει ένα καφέ μήπως και τον βράσουν υπερβολικά, χρησιμοποιήσουν νερό βρύσης ή προσθέσουν πολύ γάλα. Εν ολίγοις μήπως ακολουθήσουν διαφορετική διαδικασία!

Μια έρευνα με 2.000 ενήλικες διαπίστωσε ότι λίγο λιγότεροι από τους μισούς θα προτιμούσαν να μην πιουν καθόλου καφέ ή να κουραστούν παρά να αφήσουν κάποιον άλλο να φτιάξει τον καφέ όπως τους αρέσει…

Από τη μελέτη προέκυψε ότι το 27% ανησυχεί ότι οι “άλλοι” θα κάνουν το ποτό τους πολύ υδαρές, το ένα τέταρτο ανησυχεί ότι θα είναι πολύ δυνατό και το 14% ανησυχεί για το μέγεθος της κούπας.

Εκείνοι που μεριμνούν για έναν καφέ έχουν επίσης έντονα συναισθήματα για την ποσότητα ζάχαρης, και για το πόσο ζεστό ή κρύο είναι το ρόφημα.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 23% των ενηλίκων λένε ότι ο καφές τους πρέπει να είναι απολύτως τέλειος για να τον πιουν, ενώ το 14% θεωρούν τον εαυτό τους κάτι σαν ειδικό στην παρασκευή καφέ.

Επίσης περισσότερο από το 1/5 δεν θα δίσταζε να ομολογήσει στον/στην σύντροφο ότι ο καφές είναι απαίσιος εάν όντων είναι απαίσιος.

Ο Alex Pickering για την De’Longhi, που ανέθεσε την έρευνα, είπε: «Οι πιο πολλοί ξεκινούν τη μέρα τους με έναν καφέ. Η πλειονότητα λατρεύει τη γεύση και, ανυπομονεί για την πρώτη γουλιά – και η περιεκτικότητα σε καφεΐνη είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. Και αν δεν είναι φτιαγμένο τέλεια, μπορεί να επηρεάσει την απόλαυσή μας και ακόμη και να μας προετοιμάσει για τη μέρα με λάθος τρόπο.”

Πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων από το OnePoll δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη μέρα τους χωρίς έναν καφέ, ενώ το ένα τέταρτο πρέπει να φτιάξει μόνος του το πρώτο ρόφημα της ημέρας, καθώς πρέπει να είναι τέλειο, και οι άλλοι μπορεί να το κάνουν λάθος.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν τα δύο πέμπτα (18%) δεν θα εμπιστευόταν τον σύντροφό τους για να φτιάξει τον πρωινό καφέ, ενώ το 16% θα ήταν επιφυλακτικοί αν τους τον ετοίμαζε το αφεντικό τους.

Μάλιστα ένας… “απαίσιος” καφές έχει γίνει αιτία για διακοπή σχέσεων καθώς το 14% έχουν τσακωθεί για αυτό τον λόγο.

Ο καπουτσίνο βγήκε ως ο πιο περιζήτητος τύπος καφέ, με σχεδόν τα δύο πέμπτα να τον επιλέγουν ως ποτό της επιλογής τους, ακολουθούμενο από latte, flat white, Americano ή τον κλασικό μαύρο καφέ.

Πηγή: Independent

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής και οι παραπλανητικές ετικέτες τροφίμων

Τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση στην Ηλεία – 37 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας

Τα θύματα έφαγαν βραστό κρέας και γλυκά σε πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου.

Έχετε φριτέζα αέρα; Νέα μελέτη λέει ότι είναι χειρότερη από το τηγάνι!

Εκπομπές σωματιδίων και πτητικές οργανικές ενώσεις που παράγονται από οικιακή φριτέζα αέρα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα