Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Το 1/3 των καταναλωτών θέλει αλλά δεν μπορεί να αγοράσει φυτικά γαλακτοκομικά – Συμβουλές για τη βιομηχανία εναλλακτικών τροφίμων

ΑρχικήΝέαΈρευνα: Το 1/3 των καταναλωτών θέλει αλλά δεν μπορεί να αγοράσει φυτικά γαλακτοκομικά - Συμβουλές για τη βιομηχανία εναλλακτικών τροφίμων
spot_img

Δεν τους αρέσει η γεύση, δεν μπορούν να τα βρουν εύκολα και είναι και πιο ακριβά.

Έρευνα καταναλωτών από την εταιρεία OFI έδειξε πως οι Vegan καταναλωτές δεν μπορούν να βρουν και να αγοράσουν γαλακτοκομικά φυτικής προέλευσης που να τους αρέσουν και έδωσε συμβουλές σε ποιους τομείς πρέπει να επικεντρωθεί η βιομηχανία φυτικών γαλακτοκομικών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση σε 1500 καταναλωτές από 18 έως 65 ετών, το ένα τρίτο δήλωσε πως δεν βρίσκει φυτικά γαλακτοκομικά της αρεσκείας του.

Αν και η πλειονότητα των καταναλωτών ενδιαφέρεται για γαλακτοκομικά προϊόντα φυτικής προέλευσης, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά εμπόδια στην υιοθέτησή τους. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση ανέφεραν ως σημαντικότερους λόγους που δεν αγοράζουν γαλακτοκομικά φυτικής προέλευσης

  • τη γεύση και την υφή των φυτικών γαλακτοκομικών (66% καταναλωτές φυτικών προϊόντων, 53% καταναλωτές μη φυτικών τροφίμων)
  • την προσβασιμότητα (61% καταναλωτές φυτικών προϊόντων, 35% καταναλωτές μη φυτικών τροφίμων) και
  • την οικονομική προσιτότητα ( 58% καταναλωτές φυτικών προϊόντων 57% καταναλωτές μη φυτικών τροφίμων).

«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι πάνω από το ένα τρίτο των καταναλωτών δεν έχουν ακόμη βρει ένα φυτικό γαλακτοκομικό προϊόν που να καλύπτει όλες τις ανάγκες τους, παρά το εκτεταμένο ενδιαφέρον για την κατηγορία. Αυτή είναι μια έκκληση για δράση στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Χρειάζεται μια φρέσκια, δημιουργική προσέγγιση στη δημιουργία γεύσης, χρώματος και ανάπτυξης υφής για να φτιάξετε προϊόντα που αιχμαλωτίζουν τους καταναλωτές»,  είπε ο Αντιπρόεδρος Καινοτομίας της ofi  Sonali Dalvi.

Επίσης η έρευνα έδειξε πως οι επιλογές γαλακτοκομικών με βάση τα φυτά παραμένουν δημοφιλείς, με το 64% των ερωτηθέντων να αγοράζουν τουλάχιστον ένα κάθε εβδομάδα και σχεδόν τα δύο τρίτα να τα αγοράζουν μαζί με κανονικά γαλακτοκομικά. Η υγεία και η διατροφή αναφέρθηκαν ως οι πιο σημαντικοί παράγοντες κατά την απόφαση να τα αγοράσετε.

Και ενώ το 82% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί προϊόντα χωρίς ζώα τουλάχιστον μία φορά το μήνα, το 7% είπε ότι επέστρεψαν στα συμβατικά  γαλακτοκομικά αφού δεν απόλαυσαν την πρώτη τους εναλλακτική με βάση τα φυτά.

Η υγεία και η διατροφή είναι οι κορυφαίοι λόγοι που επικαλούνται οι καταναλωτές για να επιλέξουν φυτικές επιλογές. Συγκεκριμένα, είπαν ότι το να νιώθεις καλύτερα σωματικά, η κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά και η μείωση των κινδύνων για την υγεία είναι βασικοί μοχλοί για την αγορά και κατανάλωση φυτικών προϊόντων γενικά, ειδικά γαλακτοκομικών προϊόντων φυτικής προέλευσης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο