ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕργαζόμενοι ΕΦΕΤ: Σε οριακό σημείο οι έλεγχοι τροφίμων - Στάση εργασίας την...

Εργαζόμενοι ΕΦΕΤ: Σε οριακό σημείο οι έλεγχοι τροφίμων – Στάση εργασίας την Πέμπτη

1 λεπτά ανάγνωσης

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΕΤ χαρακτήρισαν τους έκτακτους ελέγχους Αυγενάκη “Πυροτέχνημα” χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Σε νέα ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στον Φορέα, ο οποίος όπως τονίζουν είναι υποστελεχωμένος κατά 50%, τα αποτελέσματα του έργου τους στηρίζονται στο “φιλότιμο” τους ενώ υποστηρίζουν ότι η Πολιτεία προωθεί τον αυτοέλεγχο των επιχειρήσεων, μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της αγοράς για επίσημους κρατικούς ελέγχους. Ωστόσο επικεντρώνονται στο ότι προωθείται η παραχώρηση του ελεγκτικού έργου σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα ο ΕΦΕΤ να μετατραπεί σε απλό παρατηρητή και σύμβουλο επιχειρήσεων. Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΕΤ προκήρυξαν στάση εργασίας στις 20 Ιουνίου από την έναρξη της βάρδιας έως τη λήξη του ωραρίου.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.