Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση με τραπέζια: Η νέα υποχρέωση από την 1η Αυγούστου

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστίαση με τραπέζια: Η νέα υποχρέωση από την 1η Αυγούστου
spot_img

Ποιες συσκευές ή συστήματα θα πρέπει να έχουν από 1ης Αυγούστου τα καταστήματα εστίασης που σερβίρουν πελάτες σε τραπέζια.

Νέος «πονοκέφαλος» για χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης με τραπεζοκαθίσματα καθώς ο τρόπος παραγγελιοληψίας και χρέωσης αλλάζει προκειμένου να μην δημιουργούνται κενά στη φορολογική αναφορά.

- Advertisement -

  Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ ορίζεται ότι, οι οντότητες εστίασης που λειτουργούν με σερβίρισμα σε τραπεζοκαθίσματα και εκδίδουν τα λογιστικά τους στοιχεία με τη χρήση απλών ΦΗΜ ή ΕΑΦΔΣΣ, από την 1.8.2024 και εφεξής, έχουν την υποχρέωση χρήσης ΦΗΜΑΣ Εστιατορίου ή ΦΤΜ Εστιατορίου ή ΑΔΗΜΕ Εστιατορίου που πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές που ορίζονται στην υπό στοιχεία Α.1173/2022 ή Παρόχου υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων.

ΦΗΜΑΣ είναι ο Φορολογικός Ηλεκτρονικός Μηχανισμός Άθροισης και Σήμανσης, ΦΤΜ είναι Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές Εστιατορίου και ΑΔΗΜΕ είναι Αυτόνομη Δημοσιονομική Μονάδα Επεξεργασίας Εστιατορίου.

Έτσι οι κλασικές ταμειακές μηχανές και τα συστήματα λήψης παραγγελιών  θα αντικατασταθούν με νέα ηλεκτρονικά συστήματα έκδοσης αποδείξεων και παραγγελιοληψίας. Με τα νέα συστήματα, κάθε νέα παραγγελία που γίνεται καταγράφεται αυτόματα, ακόμα και αν τελικά αλλάξει. Αλλά σε τέτοια περίπτωση, καταγράφεται και παρακολουθείται και η ακύρωση ή επιστροφή που ζήτησε ο πελάτης.

Από την παραπάνω υποχρέωση εξαιρούνται επιχειρήσεις εστίασης, που ασκούν τη δραστηριότητά τους σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των τριών χιλιάδων εκατό (3.100) κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, πλην των τόπων που θεωρούνται ως τουριστικοί.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα