Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνική εστίαση: Αύξηση 27% στον τζίρο το α’ τρίμηνο – Η μεγαλύτερη αύξηση στη Σαντορίνη, η μικρότερη στη Μύκονο!

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕλληνική εστίαση: Αύξηση 27% στον τζίρο το α' τρίμηνο - Η μεγαλύτερη αύξηση στη Σαντορίνη, η μικρότερη στη Μύκονο!
spot_img

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στο σύνολο των επιχειρήσεων των υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το α’ τρίμηνο εφέτος ανήλθε σε 1.525.622.347 ευρώ.

Αύξηση κατά περίπου 83,4 εκατ. ευρώ ή 28,6% σημείωσε ο τζίρος στις επιχειρήσεις της χώρας που δραστηριοποιούνται στην παροχή καταλυμάτων το α’ τρίμηνο εφέτος και ανήλθε σε 375.267.348 ευρώ, έναντι των 291.894.609 ευρώ το α’ τρίμηνο του 2022. Για τις επιχειρήσεις των περιφερειακών ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2022 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρατηρήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης (70,9%) και η μικρότερη (6,9%) καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Κω.

    Παράλληλα, για τις επιχειρήσεις του κλάδου, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο 2023 ανήλθε σε 129.556.710 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 36,1% σε σχέση με τον Μάρτιο 2022 όπου είχε ανέλθει σε 95.200.970 ευρώ.

    Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στο σύνολο των επιχειρήσεων των υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το α’ τρίμηνο εφέτος ανήλθε σε 1.525.622.347 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 27% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2022 όπου είχε ανέλθει σε 1.201.667.877 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις των περιφερειακών ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2022 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών παρατηρήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Θήρας (42,4%) και η μικρότερη (12,5%) καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Μυκόνου.

    Παράλληλα, για τις επιχειρήσεις του κλάδου, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο 2023 ανήλθε σε 162.257.336 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 23,6% σε σχέση με τον Μάρτιο 2022 όπου είχε ανέλθει σε 131.246.388 ευρώ.

    Αθροιστικά για τις επιχειρήσεις στους κλάδους των καταλυμάτων και των υπηρεσιών εστίασης, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Μάρτιο 2023 ανήλθε σε 291.814.046 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 28,9% σε σχέση με τον Μάρτιο 2022 όπου είχε ανέλθει σε 226.447.358 ευρώ. Για τις περιφερειακές ενότητες με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2022 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας (49,1%) και η μικρότερη (2,3%) καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Κω.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.

Η σημασία του “Branding” στις επιχειρήσεις τροφίμων – Της Δέσποινας Χάρου

Πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επωνυμία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα