Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έντεκα εστιατόρια του Ντουμπάι έλαβαν αστέρι Michelin

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΈντεκα εστιατόρια του Ντουμπάι έλαβαν αστέρι Michelin
spot_img

Το Ντουμπάι είναι η πρώτη πόλη της Μέσης Ανατολής που εισέρχεται στον διάσημο γαστρονομικό οδηγό

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία… Έντεκα εστιατόρια του Ντουμπάι τιμήθηκαν με τα πρώτα αστέρια Michelin που απονέμονται σε εστιατόρια της Μέσης Ανατολής καθώς δεκάδες χώροι εστίασης της πόλης εισήλθαν στον διάσημο γαλλικό γαστρονομικό οδηγό.

Οι επιθεωρητές του οδηγού πέρασαν μήνες επισκεπτόμενοι εστιατόρια “από τα πιο πολυτελή ιδιοκτησίας παγκοσμίου φήμης σεφ μέχρι τα απλά μπιστρό που διευθύνουν φιλικοί ντόπιοι”, όπως είπε ο Γκουεντάλ Πουλενέκ, ο διευθυντής του οδηγού Michelin στη διάρκεια εκδήλωσης στην Όπερα του Ντουμπάι.

«Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για το Ντουμπάι και για τον οδηγό Michelin», σημείωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Από τα 69 εστιατόρια που επελέγησαν για την πρώτη έκδοση του οδηγού που είναι αφιερωμένη στο Ντουμπάι με ιταλική, ιαπωνική, αραβική, γαλλική και ινδική κουζίνα, δύο απέκτησαν τα δύο αστέρια κύρους που διακρίνουν “ένα εξαιρετικό εστιατόριο που αξίζει να επισκεφθείς”.

Οι νικητές των δύο αστεριών είναι το ιταλικό εστιατόριο Il Ristorante του σεφ Νίκο Ρομίτο και το STAY του γάλλου σεφ Γιανίκ Αλενό, που βρίσκονται αμφότερα στα τεχνητά νησιά σε σχήμα φοίνικα, τα Palm Islands.

Εννέα άλλα εστιατόρια του Ντουμπάι κέρδισαν ένα αστέρι, αλλά κανένα δεν κέρδισε τα τρία αστέρια για την «εξαιρετική» κουζίνα.

Ο οδηγός Michelin, που θεσπίστηκε το 1900 από τους αδελφούς Αντρέ και Εντουάρ Μισελέν της ομώνυμης εταιρείας ελαστικών, έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του φαγητού σε όλο τον κόσμο.

Όπως είπε ο Πουλενέκ, το 90% του απόδημου πληθυσμού της πόλης με τις 200 εθνικότητες έχει δημιουργήσει ένα “επικούρειο καλειδοσκόπιο” στην πόλη αυτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα