Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλλία: Τα εστιατόρια θα πρέπει να αποκαλύπτουν την προέλευση των κρεάτων στο μενού τους

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΓαλλία: Τα εστιατόρια θα πρέπει να αποκαλύπτουν την προέλευση των κρεάτων στο μενού τους
spot_img

Η γαλλική κουζίνα είναι γνωστή παγκοσμίως για τη φινέτσα της και η Γαλλία είναι η χώρα που το γρήγορο φαγητό δεν είναι πολύ δημοφιλές. Ένα καλό πιάτο απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και εξαιρετικά υλικά – τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ωστόσο, από πού προέρχονται αυτά τα υπέροχα συστατικά; Πώς μπορείτε, ως πελάτης, να είστε σίγουροι για το τι τρώτε; Λοιπόν, σύντομα αυτές οι ερωτήσεις θα απαντηθούν εύκολα, όσον αφορά το κρέας ούτως ή άλλως.

Αυτό, γιατί από τον Μάρτιο, τα εστιατόρια και οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις σερβίρουν κρέας θα πρέπει να αποκαλύπτουν την προέλευση των προϊόντων που σερβίρουν. Εκτός από την προέλευσή του θα πρέπει να αναφέρουν στους πελάτες και εάν το κρέας έχει καταψυχθεί ή όχι. Αυτό ισχύει ήδη για το βόειο κρέας από το 2002, αλλά το Υπουργείο Γεωργίας αποφάσισε τώρα να επεκτείνει το μέτρο και για το κοτόπουλο, το χοιρινό, το αρνί και το πρόβειο κρέας. Μέχρι τώρα, μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα κρεοπωλεία έπρεπε να αποκαλύπτουν την προέλευση αυτών των ειδών κρέατος.

Οι καταναλωτές από τον Μάρτιο θα ξέρουν ένα το κρέας που καταναλώνουν στα εστιατόρια, προέρχεται από τη Γαλλία ή την Ουκρανία ή τη Βραζιλία, και το ίδιο ισχύει και για τα σχολικά κυλικεία.

Γιατί τώρα;

Σήμερα οι καταναλωτές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για το τι τρώνε και από πού προήλθε αυτό που τρώνε. Ειδικά μετά την πανδημία, η τοπική κατανάλωση θεωρείται πιο σημαντική από ποτέ. Όχι μόνο είναι πιο υπεύθυνοι από οικολογική άποψη, αλλά αλλάζει και το παιχνίδι αν θέλουμε να στηρίξουμε τους τοπικούς επιχειρηματίες και συνεπώς την τοπική οικονομία.

Ενθάρρυνση τοπικών επιλογών


«Εργαζόμαστε για πολύ καιρό πάνω σε αυτό, οπότε οι γονείς θα μάθουν επιτέλους αν το κοτόπουλο που τρώνε τα παιδιά τους στο σχολικό κυλικείο προερχόταν από τη Γαλλία, την Ουκρανία ή τη Βραζιλία, και το ίδιο ισχύει για τα εστιατόρια», είπε ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας Ζυλιέν Ντενορμαντί, στην Politico Γ. Αυτή τη στιγμή, περίπου το ήμισυ του κρέατος που σερβίρεται στη Γαλλία προέρχεται στην πραγματικότητα από το εξωτερικό και το Υπουργείο ελπίζει ότι αυτό το μέτρο θα ενθαρρύνει την εγχώρια κατανάλωση. Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στην προέλευση των διαφορετικών κρεάτων που σερβίρει ένα εστιατόριο, το πιθανότερο είναι ότι θα επιλέξουν το πιο τοπικό και κάνοντας αυτό, τα ίδια τα εστιατόρια θα ενθαρρύνονται να σερβίρουν τοπικό κρέας.

Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου, επομένως οι ιδιοκτήτες εστιατορίων έχουν ακόμα λίγο χρόνο για να προσαρμόσουν το μενού τους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο