Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταγγελία για ηχορύπανση από τον εξοπλισμό πιτσαρίας στο Ηράκλειο

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΚαταγγελία για ηχορύπανση από τον εξοπλισμό πιτσαρίας στο Ηράκλειο
spot_img

Εισήγηση Επιβολής Προστίμου και Πλάνο Διορθωτικών Ενεργειών για πιτσαρία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μετά από καταγγελία για ηχορύπανση από το εξοπλισμό πιτσαρίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης έκαναν αυτοψία (22 Μαρτίου 2023) στο εν λόγω εστιατόριο. Κατά την αυτοψία ζητήθηκε από τον υπεύθυνο να θέσει σε λειτουργία όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό της μονάδας, όπου διαπιστώθηκε  παράβαση και ζητήθηκε από την επιχείρηση πλάνο διορθωτικών ενεργειών.

Όταν όμως οι επιθεωρητές επέστρεψαν (27 Οκτωβρίου 2023) διαπίστωσαν ότι είχαν μετακινηθεί τα μοτέρ των ψυκτικών θαλάμων από τη νότια πλευρά στη δυτική πλευρά της δραστηριότητας, χωρίς να έχουν ληφθεί ηχομονωτικά μέτρα. Σε νέο έλεγχο στις 5 Απριλίου του 2024, ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη να θέσει σε λειτουργία τον μηχανολογικό εξοπλισμό και πραγματοποιήθηκαν δύο ηχομετρήσεις, όπου από τις μετρήσεις προέκυψε υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου θορύβου των 50dBΑ, σύμφωνα με το Π.Δ. 1180/1981.

Κατόπιν των παραπάνω οι επιθεωρητές βεβαίωσαν την παράβαση ηχορύπανσης από την επιχείρηση και σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας στις 5 Ιουλίου 2024, εισηγήθηκαν την επιβολή προστίμου, ύψους δύο χιλιάδων διακοσίων ευρώ (2.200 €) για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Η ελεγχόμενη δραστηριότητα υποχρεούται να υλοποιήσει το Πλάνο Διορθωτικών Ενεργειών (Π.Δ.Ε.) σύμφωνα με το άρθρο 20 του Νόμου 4014/2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, και με την πάροδο της προθεσμίας να υποβάλλει προς την Υπηρεσία Δήλωση Συμμόρφωσης, επαρκώς τεκμηριωμένη. Ωστόσο η αποδοχή της Δήλωσης Συμμόρφωσης δεν αίρει τη διαδικασία επιβολής προστίμου, σύμφωνα με την παρούσα Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης.

 Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο φορέας του έργου ή της δραστηριότητας δεν έχει συμμορφωθεί με το Πλάνο Διορθωτικών Ενεργειών ή/και δεν έχει υποβάλλει την Δήλωση Συμμόρφωσης, αυτός θεωρείται υπότροπος και επιβάλλονται οι προσήκουσες κυρώσεις. Το Πλάνο Διορθωτικών Ενεργειών (Π.Δ.Ε.) δεν απαλλάσσει την ελεγχόμενη δραστηριότητα από τυχόν ποινικές ή αστικές ευθύνες λόγω μη συμμόρφωσής της.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί τα πεπόνια προκαλούν τόσες πολλές και θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις

Γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί παραμένουν περισσότερο στο πεπόνι σε σύγκριση με άλλα φρούτα.

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα