Συμβουλές για το πώς να συμπεριφέρεστε στον μπουφέ μιας κρουαζιέρας και ποια φαγητά να αποφεύγετε να τρώτε όσο βρίσκεστε εκεί.
Οι κρουαζιέρες είναι μια επιλογή για διακοπές, την οποία προτιμούν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο. Ωστόσο, για όσους πάνε πρώτη φορά, υπάρχουν μερικοί τυπικοί αι άτυποι κανόνες που οι πελάτες πρέπει να ακολουθούν αναφορικά με τον μπουφέ.
Ο James Cole, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Panache Cruises, μοιράστηκε στον ιστότοπο της Daily Express τις κορυφαίες συμβουλές του για τους επισκέπτες μιας κρουαζιέρας.
Αρχικά, συμβούλευσε να μην δημιουργούν πρόβλημα και αναταραχή στο πλήρωμα και τους υπόλοιπους επιβάτες, ενώ ανυπομονούν να φτάσει η σειρά τους για να γεμίσουν το πιάτο τους στον μπουφέ, καθώς πολλές φορές αυτό έχει οδηγήσει σε πρόστιμο ή απομάκρυνση από το πλοίο. «Οι επιβάτες που προκαλούν αναστάτωση μπορεί να τιμωρηθούν με πρόστιμο ή να απομακρυνθούν αναγκαστικά από το πλοίο εάν δεν υπακούν στις οδηγίες του καπετάνιου. Κάντε υπομονή και περιμένετε τη σειρά σας και αν πραγματικά ανυπομονείτε να βάλετε το φαγητό σας, φροντίστε να έχετε ένα σνακ μεταξύ των ωρών των γευμάτων», είπε ο Cole.
O ειδικός έκανε, επίσης, ειδική μνεία στα πιάτα και τα ποτήρια του μπουφέ, τα οποία συνιστά να εναλλάσσουν οι επισκέπτες συνεχώς και να μην χρησιμοποιούν τα ίδια και τα ίδια. «Μπορεί να πιστεύετε ότι τους κάνετε τη χάρη μειώνοντας τον αριθμό των βρώμικων πιάτων, αλλά στην πραγματικότητα είναι επιβλαβές για λόγους υγιεινής».
Κάτι ακόμα που είθισται να κάνουν οι επιβάτες, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικό για το προσωπικό, είναι να γεμίζουν μέχρι πάνω το πιάτο τους, αλλά στο τέλος να καταλήγουν να τρώνε μόνο ένα μικρό μέρος του. Αυτό συμβαίνει, γιατί η αφθονία που επικρατεί στον μπουφέ μας κάνει να υπερεκτιμάμε την πείνα μας και να γινόμαστε κάπως άπληστοι με το τι θέλουμε να φάμε. Αλλά, δυστυχώς, πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αυτά τα φαγητά αφενός αν δεν τα φάμε θα πεταχτούν και αφετέρου κάποιος πρέπει να τα καθαρίσει μετά. Επομένως, ας είμαστε λίγο πιο συνετοί με τις μερίδες μας.
Ποια φαγητά είναι επικίνδυνα σε μια κρουαζιέρα
Ο ιστότοπος της Mirror παραθέτει ορισμένες συμβουλές από τους ειδικούς στο Cruise Critic για μερικά φαγητά που ίσως να πρέπει να αποφύγετε στον μπουφέ μιας κρουαζιέρας.
Τα προπαρασκευασμένα ρολά σούσι είναι στην κορυφή της λίστας, καθώς ακόμη και τα πιο φρέσκα ψάρια μπορούν να σβήσουν γρήγορα αν είναι έξω στον μπουφέ για μια ή δύο μέρες.
Η πίτσα είναι ένα άλλο φαγητό που πρέπει να προσέχετε, ειδικά αν φαίνεται ότι το τυρί έχει πήξει, σημάδι ότι μπορεί να έχει μείνει έξω για λίγες μέρες.
Όσο για το επιδόρπιο; Οι ειδικοί του Cruise Critic προτείνουν να επιλέξετε ένα μπολ παγωτό αντί για ένα χωνάκι παγωτού μηχανής, μιας και είναι πιθανό να μεταφέρετε μικρόβια που έχουν απομείνει στην όχι και τόσο καλά καθαρισμένη μηχανή παγωτού.
Σύμφωνα με την Janilyn Hutchings, επιστήμονας Ασφάλειας Τροφίμων από την State Food Safety και δήλωσή της στον ιστότοπο Delish, οι μηχανές των παγωτών μηχανής πρέπει καθαρίζονται και να απολυμαίνονται κάθε 10-24 ώρες, διαφορετικά μπορούν γρήγορα να αναπτύξουν μούχλα ή να αναπαράγουν κάθε είδους βακτήρια. Ωστόσο, αυτό πολλές δεν συμβαίνει, μιας και μερικά εξαρτήματα δεν αφαιρούνται και ο καθαρισμός τους είναι περίπλοκος.