Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μενού εστιατορίων: Ποια μηνύματα προωθούν τις φυτικές επιλογές – Μεγάλη δημοσκόπηση

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΜενού εστιατορίων: Ποια μηνύματα προωθούν τις φυτικές επιλογές - Μεγάλη δημοσκόπηση
spot_img

Η παραγωγή τροφίμων αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο του συνόλου των αερίων του θερμοκηπίου, καθιστώντας τη μετατόπιση της διατροφής των ανθρώπων προς τρόφιμα με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα μια κρίσιμη στρατηγική για τη μείωση των εκπομπών.

Μελέτη του World Resources Institute διαπιστώνει ότι η εμφάνιση προσεκτικά πλαισιωμένων περιβαλλοντικών μηνυμάτων στα μενού των εστιατορίων μπορεί να αυξήσει σημαντικά την επιλογή από τους πελάτες πιάτων με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα και πλούσια σε φυτικά. Το WRI διαπιστώνει ότι τα δύο πιο αποτελεσματικά περιγραφικά μηνύματα διπλασίασαν την πιθανότητα ένας καταναλωτής να παραγγείλει ένα είδος μενού για χορτοφάγους. Αυτά τα θέματα είναι «οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά» και «βοηθούν όσους επιλέγουν τρόφιμα με μικρότερο αντίκτυπο στο κλίμα». 

Τα εστιατόρια και οι επιχειρήσεις τροφίμων θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτά τα ευρήματα για να αυξήσουν τις πωλήσεις των ειδών μενού χαμηλότερης περιεκτικότητας σε άνθρακα, βοηθώντας παράλληλα τους καταναλωτές να επιλέξουν τρόφιμα που ταιριάζουν σε έναν φιλικό προς το κλίμα τρόπο ζωής. Ενώ η μελέτη WRI πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με περισσότερους από 6.000 συμμετέχοντες, τα ευρήματα μπορούν να προσαρμοστούν σε μια μεγάλη ποικιλία πλαισίων λιανικής και υπηρεσιών τροφίμων.

Περισσότερη έρευνα και εκμάθηση στον πραγματικό κόσμο θα ενισχύσουν τη βάση της γνώσης μας. Αυτή η μελέτη, ωστόσο, δείχνει ότι η προσθήκη περιβαλλοντικών μηνυμάτων μπορεί να είναι ένας εύκολος, οικονομικά αποδοτικός και πολλά υποσχόμενος τρόπος για τις εταιρείες να δουν τον αντίκτυπο και να μετατοπίσουν τις επιλογές των καταναλωτών σε πιο φιλικές προς το κλίμα επιλογές.​

Από το World Resources Institute

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα