Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΠΟΕΕΤ: Νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση για τους 70.000 εργαζόμενους σε ενοικιαζόμενα δωμάτια – Αυξήσεις στους μισθούς

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠΟΕΕΤ: Νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση για τους 70.000 εργαζόμενους σε ενοικιαζόμενα δωμάτια - Αυξήσεις στους μισθούς
spot_img

ΠΟΕΕΤ και ΣΕΤΚΕ θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να κηρυχθεί από το υπουργείο Εργασίας η σύμβαση ως γενικώς υποχρεωτική.

Την πρόταση του μεσολαβητή, Ιωάννη Καρούζου, αποδέχθηκε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) και θα υπογραφεί, τις επόμενες ημέρες, διετής σύμβαση για τους εργαζόμενους στα πάσης φύσεως μη κύρια τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ, συμφωνήθηκε για το 2022 αύξηση 3%, που διαμορφώνει τους μισθούς στις τέσσερις κατηγορίες εργαζομένων ως εξής:

Α’ Κατηγορία Β.Μ. 794,13 ευρώ

Β’ Κατηγορία Β.Μ. 773,53 ευρώ

Γ’ Κατηγορία Β.Μ. 752,93 ευρώ

Δ’ Κατηγορία Β.Μ. 734,39 ευρώ

Ενώ, από 01/01/2023, οι μισθοί διαμορφώνονται ως εξής:

Α’ Κατηγορία Β.Μ. 825,89 ευρώ

Β’ Κατηγορία Β.Μ. 804,47 ευρώ

Γ’ Κατηγορία Β.Μ. 783,04 ευρώ

Δ’ Κατηγορία Β.Μ. 763,76 ευρώ

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διατηρούνται όλα τα θεσμικά και τα επιδόματα από τις προηγούμενες συμβάσεις, καθορίζεται πως το μισάωρο διάλειμμα είναι εντός του οκταώρου και φυσικά υπάρχει η δέσμευση πως οι δύο πλευρές (ΠΟΕΕΤ & ΣΕΤΚΕ) θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να κηρυχθεί από το υπουργείο Εργασίας η σύμβαση ως γενικώς υποχρεωτική.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο