Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πουλούσε κατεψυγμένες σαρδέλες ως φρέσκιες – Πρόστιμο 3.500€ σε εστιατόριο για παραπλάνηση καταναλωτών

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠουλούσε κατεψυγμένες σαρδέλες ως φρέσκιες – Πρόστιμο 3.500€ σε εστιατόριο για παραπλάνηση καταναλωτών
spot_img

Δύο παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ διαπίστωσαν επιθεωρητές σε εστιατόριο.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 3.500€ σε εστιατόριο για δύο παραβάσεις των Κανόνων διακίνησης και Εμπορίας προϊόντων και παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).

Μετά από αγορανομικό έλεγχο από ελεγκτές της Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι στους τιμοκαταλόγους του εστιατορίου αναγραφόταν το είδος “Σαρδέλα Ψητή” ως φρέσκια ενώ στα παραστατικά αγοράς αναγραφόταν ως κατεψυγμένη. Αυτό αποτελεί παράβαση του άρθρου 71§4 της ίδιας Υ.Α. και τιμωρείται διοικητικά με πρόστιμο 3.000€ ανά είδος.

Επιπλέον όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές το εστιατόριο, δεν διέθετε σφραγισμένο το ειδικό έντυπο “ΦΥΛΛΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ”. Αυτό αποτελεί παράβαση του άρθρου 76§10 της ίδιας Υ.Α. και τιμωρείται διοικητικά με πρόστιμο 500€.

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο