Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου, 2025
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε σουβλατζίδικο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης για τον γύρο

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο σε σουβλατζίδικο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης για τον γύρο
spot_img

Συνεχίζεται το “σαφάρι” των αρχών σε σουβλατζίδικα.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή προστίμου σε σουβλατζίδικο στη Σταυρούπολη λόγω παράβασης των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Σε έλεγχο που έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι στον τιμοκατάλογο δεν αναφερόταν ότι ο γύρος χοιρινό ήταν κατεψυγμένος παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στον καταψύκτη του καταστήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση επιβολής προστίμου, αυτό αποτελεί παράβαση της παραγράφου 3 εδάφιο Β του άρθρου 71 με τίτλο «Ενδείξεις Τιμοκαταλόγων» της υπ’ αριθ. 91354/2017 Υ.Α. «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)» για την οποία, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου για έλλειψη ενδείξεων ανά είδος.  Το ύψος του προστίμου ήταν 500 ευρώ.

Για τον ίδιο λόγο είχε επιβληθεί πρόσφατα πρόστιμο και σε γνωστό σουβλατζίδικο στην Ομόνοια, σε σουβλατζίδικο στη Λούτσα, όπως και σε σουβλατζίδικο στην Κυψέλη όπου το πρόστιμο έφτασε τις 9.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού ελληνικής εταιρείας.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Δημοσιεύτηκε ο Κανονισμός της ΕΕ για την χρήση δισφαινόλης Α (BPA) σε υλικά επαφής με τρόφιμα – Οι νέες υποχρεώσεις συμμόρφωσης

Με την δημοσίευση του νέου Κανονισμού (ΕΕ) 2024/3190 τροποποιείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 10/2011 και καταργείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 2018/213
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο