ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο σε σουβλατζίδικο στην Κέρκυρα

Πρόστιμο σε σουβλατζίδικο στην Κέρκυρα

2 λεπτά ανάγνωσης

Συνεχίζονται οι έλεγχοι των αρχών σε σουβλατζίδικα για την τήρηση των κανονισμών διακίνησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών.

Νέο πρόστιμο σε σουβλατζίδικο επέβαλαν οι αρχές αυτή τη φορά στην Κέρκυρα. Το πρόστιμο ανακοινώθηκε σήμερα από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Κέρκυρας, ήταν ύψους €1.500 και ο έλεγχος έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου.

- Advertisement -

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν σε ψητοπωλείο στα Παγκρατέϊκα, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας τρεις παραβάσεις των Κανόνων διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών: Τα μπιφτέκια βρέθηκαν στον καταψύκτη ενώ στον τιμοκατάλογο δεν ανέφερε ότι είναι κατεψυγμένα, μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο του είδους των ελαίων που χρησιμοποιούνταν καθώς και η χρήση τους για την παρασκευή φαγητών καθώς και απουσία ειδικού εντύπου “Φύλλο Διαμαρτυρίας”, σε ειδική θήκη, τοποθετημένης σε εμφανές μέρος για τους πελάτες, δίπλα από την έξοδο του καταστήματος. Το πρόστιμο επιβλήθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 22, 24, 25 και 26 του Ν.4177/2013, του άρθρου 71 παρ. 4Α και του άρθρου 76 παρ. 10 της Υπουργικής Απόφασης 91354/2017 (ΦΕΚ 2983 Β).

Η Ανακοίνωση περίληψης πράξης επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ψευδάργυρος ή βιταμίνη C για το κρυολόγημα; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Οι διαφορές στη δράση τους και τι δείχνουν οι μελέτες για το κρυολόγημα

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. επιστρέφει: Επανεκκίνηση της Ελληνικής διεπιστημονικής κοινότητας για την ασφάλεια τροφίμων

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. ανασυγκροτείται, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για διεπιστημονική συνεργασία στην ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα.

Κατάψυξη κρέατος: Η Κομισιόν αλλάζει τους κανόνες – Τι προβλέπει η νέα πρόταση, πώς επηρεάζει τους επαγγελματίες του κλάδου

Νέους κανόνες για το πόσο και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να παραμένει νωπό το κρέας πριν από την κατάψυξη εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται η μικροβιολογική ασφάλεια.