Το άρωμά του περιγράφεται στο Taste Atlas ως φρουτώδες και πιπεράτο, με μια αίσθηση φρεσκοκομμένου γρασιδιού.
Το λάδι στο Φοινίκι φτιάχνεται από 70% κορωνέικη ποικιλία, 25% αθηνολιά και 5% ασπρολιά και η ποιότητα του οφείλεται στο ιδιαίτερο έδαφος και χώμα της περιοχής. Το άρωμά του περιγράφεται στο Taste Atlas ως φρουτώδες και πιπεράτο, με μια αίσθηση φρεσκοκομμένου γρασιδιού. Η κατάλληλη στιγμή για να γίνει η απόσταξη, είναι όταν οι ελιές έχουν ένα κιτρινοβιολετί χρώμα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σοκολάτα με κομμάτια μετάλλου στα ράφια αλυσίδας σούπερ μάρκετ – Άμεση ανάκληση σε 4 Ευρωπαϊκές χώρες
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | KFC: Χιλιάδες καταγγελίες για τη διαφήμιση του fast food που «χλευάζει τη βάπτιση του Χριστού» (βίντεο)

Αυτό το λάδι, ξεχώρισε ανάμεσα σε χιλιάδες προϊόντα από όλο τον κόσμο στον διαγωνισμό του TasteAtlas, του διαδικτυακού οδηγού παραδοσιακών φαγητών, ποτών και τοπικών προϊόντων παγκοσμίως. Δημιουργήθηκε το 2018 από τον Κροάτη δημοσιογράφο Matija Babić και θεωρείται “παγκόσμιος διαδραστικός γαστρονομικός χάρτης”.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ένας στους 10 Έλληνες με σακχαρώδη διαβήτη, με αυξητική τάση στα παιδιά – To καμπανάκι του κινδύνου από Έλληνα Καθηγητή
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Συναγερμός για τις έτοιμες σαλάτες – Γιατί πρέπει να τις πλένουμε ακόμη κι αν γράφουν “έτοιμη για σερβίρισμα”;
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Πώς θα ελέγξουμε αν η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιούμε περιέχει το γονοτοξικό διοξείδιο του τιτανίου
Όπως αναφέρεται στην περιγραφή το λάδι αυτό οφείλει τις μοναδικές οργανοληπτικές του ιδιότητες στο ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής και τα κιμωλιακά εδάφη της Λακωνίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Βάζουμε έως και 30.000 μικροπλαστικά ετησίως στον οργανισμό μας μόνο από τις… τσίχλες! Νέα μελέτη
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται πατατάκια Ruffles – Γιατί είναι επικίνδυνα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | To κινητό στο κρεβάτι αυξάνει την αϋπνία κατά 60% – Μελέτη
Το προϊόν που έλαβε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό είναι το αργεντίνικο βοδινό κρέας ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε το Jamón ibérico de bellota, δηλαδή το ιβηρικό ζαμπόν που παράγεται με κρέας που προέρχεται από ιβηρικούς χοίρους που τρέφονται με βελανίδια και που είναι είτε 75% είτε 50% καθαρής ιβηρικής φυλής.
Το TasteAtlas δημοσιεύει τις λίστες με τα 100 Καλύτερα κάθε κατηγορίας ανά τον Κόσμο σε ετήσια βάση.