Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
25.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το Ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που κέρδισε τη δεύτερη θέση στα 100 καλύτερα προϊόντα του κόσμου!

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΤο Ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που κέρδισε τη δεύτερη θέση στα 100 καλύτερα προϊόντα του κόσμου!
spot_img

Το άρωμά του περιγράφεται στο Taste Atlas ως φρουτώδες και πιπεράτο, με μια αίσθηση φρεσκοκομμένου γρασιδιού.

Το λάδι στο Φοινίκι φτιάχνεται από 70% κορωνέικη ποικιλία, 25% αθηνολιά και 5% ασπρολιά και η ποιότητα του οφείλεται στο ιδιαίτερο έδαφος και χώμα της περιοχής. Το άρωμά του περιγράφεται στο Taste Atlas ως φρουτώδες και πιπεράτο, με μια αίσθηση φρεσκοκομμένου γρασιδιού. Η κατάλληλη στιγμή για να γίνει η απόσταξη, είναι όταν οι ελιές έχουν ένα κιτρινοβιολετί χρώμα.

- Advertisement -

Αυτό το λάδι, ξεχώρισε ανάμεσα σε χιλιάδες προϊόντα από όλο τον κόσμο στον διαγωνισμό του TasteAtlas, του διαδικτυακού οδηγού παραδοσιακών φαγητών, ποτών και τοπικών προϊόντων παγκοσμίως. Δημιουργήθηκε το 2018 από τον Κροάτη δημοσιογράφο Matija Babić και θεωρείται “παγκόσμιος διαδραστικός γαστρονομικός χάρτης”.

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή το λάδι αυτό οφείλει τις μοναδικές οργανοληπτικές του ιδιότητες στο ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής και τα κιμωλιακά εδάφη της Λακωνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Βάζουμε έως και 30.000 μικροπλαστικά ετησίως στον οργανισμό μας μόνο από τις… τσίχλες! Νέα μελέτη

Το προϊόν που έλαβε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό είναι το αργεντίνικο βοδινό κρέας ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε το Jamón ibérico de bellota,  δηλαδή το ιβηρικό ζαμπόν που παράγεται με κρέας που προέρχεται από ιβηρικούς χοίρους που τρέφονται με βελανίδια και που είναι είτε 75% είτε 50% καθαρής ιβηρικής φυλής.

​Το TasteAtlas δημοσιεύει τις λίστες με τα 100 Καλύτερα κάθε κατηγορίας ανά τον Κόσμο σε ετήσια βάση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα