ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΤο ΞΕΕ για τις αλλαγές στις μισθώσεις των Airbnb

Το ΞΕΕ για τις αλλαγές στις μισθώσεις των Airbnb

2 λεπτά ανάγνωσης

Απάντηση του ΞΕΕ στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Σε ΦΠΑ και τέλη που ισχύουν για τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια θα υπόκεινται όσοι αποκτούν εισόδημα από βραχυχρόνια μίσθωση 3 ή και περισσότερων ακινήτων. Μάλιστα το πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα πιο αυστηρό, αν κριθεί απαραίτητο, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ. Οι αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή το νέο έτος. Η απόφαση αυτή θα υποχρεώσει όσους που αποκτούν εισοδήματα από βραχυχρόνια μίσθωση σε τουλάχιστον 3 ακίνητα, να ανοίξουν βιβλία στην Εφορία, να προχωρήσουν στη σύσταση εταιρείας, να προσλάβουν λογιστή για την υποβολή των δηλώσεων ΦΠΑ, να καταχωρούν έσοδα- έξοδα στο myDATA, να αποδίδουν ΦΠΑ και τα υπόλοιπα τέλη που καταβάλλουν σήμερα τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπως το τέλος διαμονής.

- Advertisement -

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, τόνισε τα εξής :

«Η εξαγγελθείσα από την Κυβέρνηση ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι ένα πρώτο θετικό βήμα, το οποίο υιοθετεί την πάγια θέση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για το διαχωρισμό των απλών πολιτών που διαμοιράζουν το ακίνητό τους για να ενισχύσουν το προσωπικό εισόδημά τους, από όλους αυτούς που επί τόσα χρόνια, ασύδοτα και χωρίς κανόνες, ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

- Advertisement -

Τα αποτελέσματα της ρύθμισης αυτής στον ανταγωνισμό αλλά και στα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των βραχυχρόνιων μισθώσεων απομένει να εκτιμηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως άλλωστε και οι επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος από την ανακοίνωση της αύξησης του τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία.

Στην κατεύθυνση αυτή, το ΞΕΕ με τη ιδιότητα του θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας, θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί τις εξελίξεις στην αγορά της φιλοξενίας, παραμένοντας σε διαρκή διάλογο με την κυβέρνηση».

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Επικίνδυνες τουρκικές ντομάτες: Κατακλύζεται η αγορά από φορτία με απαγορευμένα φυτοφάρμακα – Όλα τα στοιχεία

Οι επαναλαμβανόμενες απορρίψεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω απαγορευμένων και υπερβολικών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων προκαλούν ανησυχία αλλά τα μολυσμένα φορτία εξακολουθούν να διατίθεται στην αγορά

Ανάκληση-μαμούθ σε περισσότερους από 50 κωδικούς κρουασάν μεγάλης αρτοβιομηχανίας – Ανακοινώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η Ferrero ανακοίνωσε την ανάκληση επιλεγμένων παρτίδων κατεψυγμένων προϊόντων αρτοποιίας σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, με την απόσυρση να αφορά περισσότερους από 50 κωδικούς της Cupiello, καθώς και Nutella Croissant και Nutella Muffin

Συσκευασμένη σαλάτα πίσω από επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με 2 νεκρούς και 109 κρούσματα – Ανακοίνωση ECDC

Το ECDC καταγράφει 109 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η έρευνα οδηγεί σε σπόρους μηδικής που διακινήθηκαν μέσω Ιταλίας