Κατανάλωσαν μοσχαρίσιο κρέας στην καντίνα του εργοστασίου.
Στα περισσότερα από 60 χρόνια δραστηριότητας στο εργοστάσιο της Susegana δεν υπήρξε ποτέ τροφική δηλητηρίαση τόσο σοβαρή, όσο αυτή που συνέβη τις τελευταίες ημέρες στην καντίνα της εταιρείας Electrolux, η οποία παράγει έως και 800 γεύματα την ημέρα. Από το απόγευμα της Δευτέρας έως την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, αρκετοί εργαζόμενοι είχαν δυσεντερία και έντονο εντερικό πόνο αφού έφαγαν μοσχαρίσιο κρέας στην καντίνα του εργοστασίου. Εμφανίστηκαν επίσης δύο περιπτώσεις δερματικών αντιδράσεων, που συνδέονται πάντα με τοξίκωση.
Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ιατροί από την Τοπική Υγειονομική Αρχή, καραμπινιέροι Nas και ειδικοί στην ασφάλεια τροφίμων της ετιαρείας κέτερινγκ Sodexo έφτασαν στην εταιρεία. Στο μεταξύ, τα αναφερόμενα κρούσματα ύποπτης δηλητηρίασης έχουν αυξηθεί και ξεπερνούν πλέον τα 60 άτομα, εργαζόμενοι στο εργοστάσιο εξωτερικοί συνεργάτες αλλά και εργαζόμενοι στην καντίνα.
Τις επόμενες μέρες θα παραδοθούν τα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από την Ulss και τους καραμπινιέρους, επεκταμένα και σε άλλα τρόφιμα που υπάρχουν στην κουζίνα της καντίνας. Ελέγχθηκαν επίσης οι αυτόματοι διανομείς νερού. Όλα αυτά έγιναν παρουσία της διοίκησης της Electrolux και των εκπροσώπων των σωματείων των εργαζομένων. Εκτός από τις συνεντεύξεις οι άρρωστοι εργάτες υποβλήθηκαν σε επιχρίσματα και καλλιέργειες.