Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της Electrolux στην Ιταλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤροφική δηλητηρίαση υπέστησαν περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της Electrolux στην Ιταλία
spot_img

Κατανάλωσαν μοσχαρίσιο κρέας στην καντίνα του εργοστασίου.

Στα περισσότερα από 60 χρόνια δραστηριότητας στο εργοστάσιο της Susegana δεν υπήρξε ποτέ τροφική δηλητηρίαση τόσο σοβαρή, όσο αυτή που συνέβη τις τελευταίες ημέρες στην καντίνα της εταιρείας Electrolux, η οποία παράγει έως και 800 γεύματα την ημέρα. Από το απόγευμα της Δευτέρας έως την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, αρκετοί εργαζόμενοι είχαν δυσεντερία και έντονο εντερικό πόνο αφού έφαγαν μοσχαρίσιο κρέας στην καντίνα του εργοστασίου. Εμφανίστηκαν επίσης δύο περιπτώσεις δερματικών αντιδράσεων, που συνδέονται πάντα με τοξίκωση.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, ιατροί από την Τοπική Υγειονομική Αρχή, καραμπινιέροι Nas και ειδικοί στην ασφάλεια τροφίμων της ετιαρείας κέτερινγκ Sodexo έφτασαν στην εταιρεία. Στο μεταξύ, τα αναφερόμενα κρούσματα ύποπτης δηλητηρίασης έχουν αυξηθεί και ξεπερνούν πλέον τα 60 άτομα, εργαζόμενοι στο εργοστάσιο εξωτερικοί συνεργάτες αλλά και εργαζόμενοι στην καντίνα.  

Τις επόμενες μέρες θα παραδοθούν τα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από την Ulss και τους καραμπινιέρους, επεκταμένα και σε άλλα τρόφιμα που υπάρχουν στην κουζίνα της καντίνας. Ελέγχθηκαν επίσης οι αυτόματοι διανομείς νερού. Όλα αυτά έγιναν παρουσία της διοίκησης της Electrolux και των εκπροσώπων των σωματείων των εργαζομένων. Εκτός από τις συνεντεύξεις οι άρρωστοι εργάτες υποβλήθηκαν σε επιχρίσματα και καλλιέργειες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το ποιο νοθευμένο έλαιο – Στοιχεία Ευρωπαϊκού RASFF των τελευταίων 24 ετών

Ανάλυση των κοινοποιήσεων RASFF της ΕΕ από το 1999 έως το 2023 για κινδύνους από λίπη και έλαια.

ΕΕ: Οι αλλαγές σε ετικέτες και ισχυρισμούς υγείας στα τρόφιμα μέχρι το 2027

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις συστάσεις που διατυπώθηκαν στην ειδική έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για την επισήμανση των τροφίμων στην ΕΕ.

Γιατί μας αρέσει να τρώμε με τα χέρια;

Γιατί το φαγητό με τα χέρια είναι κάτι περισσότερο από μια απλή παράδοση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο