ΑρχικήΝέαΕτήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας

Ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας

3 λεπτά ανάγνωσης

Την πρώτη ετήσια γενική συνέλευση με την παρουσία του συνόλου των μελών της πραγματοποίησε η Ένωση Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ) στο «Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα του θεσμικού ρόλου της ΕΣΕ, τα οποία αναδεικνύουν τη δυναμική και το εκτόπισμα του κλάδου και τη μεγάλη σημασία της κοινής εκπροσώπησης του λιανεμπορίου τροφίμων, όπως ανακοινώθηκε.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΕ, ανέφερε: «Το λιανεμπόριο τροφίμων στη χώρα μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, ενώ παράλληλα το εξωτερικό περιβάλλον αλλάζει διαρκώς. Για αυτό είναι σημαντικό στην ΕΣΕ να προσελκύουμε συνεχώς νέα μέλη. Όσοι περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Η ιδέα της Ένωσης είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη όπως Κυβέρνηση, Ενώσεις Προμηθευτών και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. για να επιτευχθεί η ενίσχυση του κλάδου. Αποστολή μας είναι να αποτελούμε την Ένωση όλων των Σούπερ-Μάρκετ, μικρών και μεγάλων, προς όφελος των καταναλωτών, της κοινωνίας, της ελληνικής οικονομίας και των μελών της».

Ο Γιάννης Μασούτης, αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΕ, υπογράμμισε: «Είμαι περήφανος, για τη δημιουργία της ΕΣΕ, και ακόμα περισσότερο για το γεγονός ότι η Ένωση αυτή μέσα σε μόλις ένα χρόνο έχει μεγαλώσει, και από τα 6 αρχικά μέλη της, πλέον αριθμεί 17 μέλη. Όταν οι φωνές είναι πολλές, δρούμε ως ένα ενιαίο σύνολο. Μαζί, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα από ό,τι μεμονωμένα και όλα αυτά προς όφελος των καταναλωτών και του κλάδου μας, του Λιανεμπορίου Τροφίμων».

- Advertisement -

Παράλληλα, σημαντική αναφορά υπήρξε και για τις κεντρικές προτεραιότητες της ΕΣΕ για το τρέχον έτος, οι οποίες είναι: η ενίσχυση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης προς τον κλάδο, η ανάδειξη της συμβολής του στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού στην Ελλάδα και οι δράσεις για την αντιστροφή της αρνητικής πορείας των οικονομικών αποτελεσμάτων στο λιανεμπόριο τροφίμων.

Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ) συστάθηκε τον Μάιο 2023 με στόχο να εκφράζει και να προωθεί τις θέσεις του κλάδου σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νόμιμο, υγιή & ελεύθερο ανταγωνισμό, προς όφελος των καταναλωτών και να αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες για τη στρατηγική ενδυνάμωση του ρόλου του λιανεμπορίου τροφίμων στη χώρα. Ιδρυτικά μέλη της είναι οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας ενώ μέλη της μπορούν εν δυνάμει να είναι όλες οι αλυσίδες λιανεμπορίου τροφίμων στη χώρα μας ανεξαρτήτως μεγέθους και αριθμού καταστημάτων. Η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας απαριθμεί σήμερα 17 αλυσίδες -μέλη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Νέος ιός στην Ευρώπη πλήττει τις αγελάδες – Μείωση έως 75% στην παραγωγή γάλακτος σε εκατοντάδες εκτροφές

Ο νέος ιός έχει ήδη εντοπιστεί σε οκτώ χώρες της Ευρώπης και συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Τα ζυμαρικά στην κορυφή της διατροφικής έκθεσης των μικρών παιδιών στην πιθανώς καρκινογόνο Ωχρατοξίνη Α στην Κύπρο

Νέα αξιολόγηση του Γενικού Χημείου Κύπρου για τη διατροφική έκθεση στην Ωχρατοξίνη Α δημοσιεύθηκε στο Food Risk Assess Europe της EFSA.

Μπορούν τα αποξηραμένα τρόφιμα και τα μπαχαρικά να κρύβουν σαλμονέλα; Νέα μέθοδος αξιολογεί τον κίνδυνο

Νέο επιστημονικό πλαίσιο επιχειρεί να ξεχωρίσει τα αποξηραμένα συστατικά με τον υψηλότερο μικροβιολογικό κίνδυνο και να δείξει πότε απαιτείται πρόσθετη επεξεργασία