Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eucolait: Προειδοποίηση για μείωση παραγωγής γάλακτος στην ΕΕ

ΑρχικήΝέαEucolait: Προειδοποίηση για μείωση παραγωγής γάλακτος στην ΕΕ
spot_img

Συνεχίζεται η αβεβαιότητα και η αστάθεια στην Ευρωπαϊκή αγορά γαλακτοκομικών.

Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων Eucolait* προειδοποιεί για μείωση της παραγωγής γάλακτος στην ΕΕ τονίζοντας ότι οι στόχοι βιωσιμότητας δεν πρέπει να συνοδεύονται από μειωμένη παραγωγή. 

- Advertisement -

Η κοινωνία, λέει η Eucolait, βρίσκεται αντιμέτωπη με την μεταπανδημική εποχή, τον υψηλό πληθωρισμό και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, και την ίδια ώρα τα τοπικά συστήματα τροφίμων σπάνια μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού για γάλα.

Σύμφωνα με τον Jukka Likitalo, Γενικό Γραμματέας της Eucolait, το 2023 διαμορφώνεται ως αβέβαιο για τα γαλακτοκομικά. Ενώ οι τιμές των γαλακτοκομικών έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα και αστάθεια για τις αγορές γαλακτοκομικών.

Ο φορέας ζητά από την ΕΕ να συμβάλει ώστε να αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος καθώς έχει καθήκον να συμβάλει στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω αναδιανομής και καλύτερης οργάνωσης των εξαγωγών γάλακτος.

Για οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς λόγους, τώρα περισσότερο από ποτέ, το εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζεται. Κρατήστε το γάλα σε κίνηση λέει η Οργάνωση.

*Η Eucolait είναι ο Ευρωπαϊκός οργανισμός εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων και αυτοαποκαλείται η «φωνή» της ευρωπαϊκής εμπορικής κοινότητας γαλακτοκομικών προϊόντων από το 1959. Παρέχουν ανάλυση πολιτικής, πληροφορίες αγοράς και εξατομικευμένες συμβουλές στα μέλη, εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους έναντι των ευρωπαϊκών και άλλων θεσμών και λειτουργούν ως πλατφόρμα εκδηλώσεων και συζητήσεων. Το Eucolait έχει τρεις τύπους μελών. Τα πλήρη μέλη είναι εθνικοί οργανισμοί ή επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων στη χώρα τους. Η άμεση συμμετοχή είναι ανοιχτή σε ευρωπαϊκές εταιρείες όπου δεν υπάρχει εθνική ένωση. Τα συνδεδεμένα μέλη είναι εταιρείες ή ενώσεις με έδρα εκτός της ΕΕ ή χωρίς δραστηριότητα εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.

Σήμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία – Ανακαλύφθηκε άγνωστο έως σήμερα στέλεχος σαλμονέλας από Ιταλούς ερευνητές

Εμφάνιση Salmonella enterica που φέρει γονίδιο καρβαπενεμάσης bla OXA-181 στην Ιταλία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα