ΑρχικήΝέαΣτις εκθέσεις “Gourmet Selection” και “Foodex Saudi” συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στις εκθέσεις “Gourmet Selection” και “Foodex Saudi” συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

2 λεπτά ανάγνωσης

Στις εκθέσεις “Gourmet Selection” και “Foodex Saudi” συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας(ΠΚΜ), στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.

Στο περίπτερό της, στην έκθεση “Gourmet Selection”, στο Παρίσι, η Περιφέρεια φιλοξένησε εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις με εκλεκτά προϊόντα από την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Στο διήμερο εκθεσιακό γεγονός συμμετείχαν 302 εκθέτες με 427 brands και 4.300 εμπορικοί επισκέπτες και αγοραστές, που επισκέφτηκαν τη “Gourmet Selection”, αναζητώντας ξεχωριστά, ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα. Οι επιχειρηματίες από την Κεντρική Μακεδονία, που παρουσίασαν από παραδοσιακά μπισκότα και κουραμπιέδες μέχρι antipasti, αφεψήματα με βότανα, καινοτόμα προϊόντα θαλασσινών κ.ά ενώ πραγματοποίησαν επιχειρηματικές επαφές με νέους σημαντικούς αγοραστές και ανανέωσαν τις υπάρχουσες εμπορικές τους συμφωνίες.

- Advertisement -

Εξάλλου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για δεύτερη φορά στην έκθεση “Foodex Saudi”, που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, και φιλοξένησε εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ξεχώρισε ανάμεσα στους περίπου 500 εκθέτες από 75 χώρες, που έδωσαν το “παρών” στην έκθεση. Οι επιχειρηματίες, κατά την τετραήμερη διάρκεια της έκθεσης, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε περισσότερους από 20.000 επισκέπτες από τον χώρο των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών και να πραγματοποιήσουν επαγγελματικά ραντεβού που σηματοδοτούν την έναρξη εμπορικών συμφωνιών.

Η συμμετοχή της ΠΚΜ και στις δύο εκθέσεις ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο, καθώς αγοραστές μικρών καταστημάτων και καταστημάτων με στοχευμένα προϊόντα αλλά και επαγγελματίες από μεγάλες αλυσίδες λιανικής έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπάνε Πρέλεβιτς.

- Advertisement -

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ρύζι: Ανιχνεύτηκε καρκινογόνο αρσενικό σε όλα τα δείγματα νέου εργαστηριακού τεστ – Οι πιο επιβαρυμένες μάρκες (πίνακες)

Στη μελέτη αναλύθηκαν 52 προϊόντα ρυζιού, μεταξύ των οποίων λευκό, καστανό, μπασμάτι, γιασεμί, σούσι, arborio, έτοιμο ρύζι για φούρνο μικροκυμάτων, καθώς και προϊόντα με μείγματα καρυκευμάτων.

Πάνω από 10.000 τα κρούσματα Cyclospora που έφαγαν στα Taco Bell – Η ίδια εταιρεία λαχανικών είχε προκαλέσει επιδημία και στα McDonald’s

Το μαρούλι της εταιρείας συνδέεται με το πολυπολιτειακό ξέσπασμα κυκλοσπορίασης στις ΗΠΑ που έχει οδηγήσει σε χιλιάδες ασθένειες

Επιδημία σαλμονέλας στην Ευρώπη με δύο νεκρούς και 109 κρούσματα: Επιβεβαιώθηκε το μολυσμένο τρόφιμο

Νέα επίσημη ανακοίνωση ολοκληρώνει την ευρωπαϊκή έρευνα για την επιδημία Salmonella Bovismorbificans.