Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φάτε καρύδια…. Χαρίζουν μακροζωία!

ΑρχικήΝέαΦάτε καρύδια…. Χαρίζουν μακροζωία!
spot_img

cibum team

Η κατανάλωση καρυδιών αυξάνει το προσδόκιμο ζωής και μειώνει το ρίσκο θανάτου, σύμφωνα με νέα έρευνα σε γηραιότερους στις ΗΠΑ.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients, έγινε από ερευνητές του τμήματος Chan School Δημόσιας Υγείας του Harvard.

«Αυτό που διαπιστώσαμε από την έρευνα είναι ακόμη και μία χούφτα από καρύδια την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στη μακροζωία, ειδικά σε αυτούς που η δίαιτά τους δεν είναι πλήρης. Είναι πολύ σημαντικό να τα εντάξουν στη διατροφή τους, όσοι αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν την υγεία τους», είπε ο Yanping Li, επικεφαλής ερευνητής στο Τμήμα Διατροφής του Chan School Δημόσιας Υγείας.

Αυτό που διαπίστωσε η έρευνα είναι ότι ακόμη και μία χούφτα καρύδια (5-6) την εβδομάδα μπορούν να βοηθήσουν στη μακροζωία και τη μείωση του ρίσκου θανάτου.

Όσοι καταναλώνουν πέντε ή περισσότερες χούφτες την εβδομάδα διαπιστώθηκε ότι έχουν 14%΄χαμηλότερο ρίσκο θανάτου (από κάθε αιτία), 25% μικρότερες πιθανότητες θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο και να κερδίσουν επιπλέον περίπου 1,3 χρόνια προσδόκιμου ζωής, σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν καθόλου καρύδια.

Αντίστοιχα, όσοι καταναλώνουν δύο έως τέσσερις χούφτες καρύδια την εβδομάδα διαπιστώθηκε ότι έχουν 13%΄χαμηλότερο ρίσκο θανάτου (από κάθε αιτία), 14% μικρότερες πιθανότητες θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο και να κερδίσουν επιπλέον περίπου 1 χρόνο προσδόκιμου ζωής, σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν καθόλου καρύδια.

Μία χούφτα καρύδια έχουν περίπου 4 γραμμάρια πρωτεΐνης, 2 γραμμάρια φυτικών ινών, καλή ποσότητα μαγνήσιου (45 mg) και αποτελούν και εξαιρετική πηγή λιπαρών ωμέγα 3 (2,5 γραμμάρια).

Πηγή: medicaldialogues.in

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, αλιευτικά προϊόντα, γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα