Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
31 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα γενιά μπιζελιών με… 50% περισσότερη πρωτεΐνη!

ΑρχικήΝέαΝέα γενιά μπιζελιών με... 50% περισσότερη πρωτεΐνη!
spot_img

cibum team

Τα μπιζέλια είναι μια δημοφιλής πηγή πρωτεΐνης.

Επιπλέον, η παραγωγή τους έχει περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και είναι οικονομικά επωφελής για τους αγρότες.

Παρόλο που οι φυσικές προσπάθειες αναπαραγωγής βελτιώνουν τη διατροφική περιεκτικότητα των μπιζελιών, αυτό δε συμβαίνει αρκετά γρήγορα για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ζήτηση.

Για να επιταχυνθεί η διαδικασία αυτή, το Ίδρυμα Έρευνας Τροφίμων & Γεωργίας (FFAR), με πρόσθετη χρηματοδότηση από την ανοικτή φιλανθρωπία, απένειμε μια επιχορήγηση περίπου 1,2 εκατομμυρίου δολαρίων στο North Dakota State University (NDSU) για την κατασκευή γονιδιωματικών πόρων, μοντέλων αναπαραγωγής και εργαλείων για Βελτίωση της συνολικής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες στα μπιζέλια.

«Η ζήτηση για φυτικές πρωτεΐνες αυξάνεται, τόσο ως εμπορική εναλλακτική λύση στα ζωικά προϊόντα όσο και ως μια βασική πηγή πρωτεϊνών για την εξασφάλιση της παγκόσμιας ασφάλειας των τροφίμων», δήλωσε ο δρ Jeff Rosichan από το FFAR.

«Αυτή η έρευνα ξεκλειδώνει το γενετικό δυναμικό μιας δημοφιλούς τροφής, που καταναλώνεται ευρέως, για να επεκταθεί ο ρόλος της στην διαμόρφωση υγιεινών, αλλά προσβάσιμων διαιτών».

Τα όσπρια, όπως τα φασόλια, τα ρεβίθια, οι φακές και τα μπιζέλια αποδίδουν περισσότερη πρωτεΐνη ανά στρέμμα από ό, τι τα ζώα. Μάλιστα, τα μπιζέλια έχουν τη μεγαλύτερη προοπτική για την ενίσχυση της ποσότητας και της ποιότητας της πρωτεΐνης μέσω της αναπαραγωγής.

Κατά μέσο όρο, η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στις σημερινές ποικιλίες είναι στο 22%.

Η αξιοποίηση της γενετικής ποικιλομορφίας του μπιζελιού μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει τους σπόρους να φτάσουν συνολικά το 34% σε πρωτεΐνη.

Χρησιμοποιώντας γενετικές πληροφορίες και αναπτύσσοντας γονιδιωματικά εργαλεία για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας αναπαραγωγής, οι ερευνητές ελπίζουν να αυξήσουν τα γενετικά κέρδη και να επιταχύνουν την ανάπτυξη των μελλοντικών ποικιλιών μπιζελιών.

Πηγή: foodinsight.org

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Το BRC issue 9 είναι γεγονός – Πότε ξεκινάει η πιστοποίηση κατά το νέο τεύχος του προτύπου;

Το τεύχος 9 του BRC για την ασφάλεια των τροφίμων, είναι πλέον γεγονός, αφού κατέφθασε την 1η Αυγούστου 2022.

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα