Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερα στα πουλερικά

ΑρχικήΝέαΓιατί οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερα στα πουλερικά
spot_img

cibum team

Ολοένα και αυξανόμενη θα είναι η προτίμηση των καταναλωτών στο κρέας πουλερικών την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν.

Οι λόγοι είναι πως θεωρείται είναι πιο υγιεινό από το χοιρινό και το βόειο κρέας, ενώ προσφέρονται και σε χαμηλή τιμή.

Μόνο η παραγωγή των πουλερικών στην Ε.Ε. αναμένεται να αυξηθεί με χρονικό ορίζοντα από το 2020 έως και 2030 κατά 620.000 τόνους (ποσοστό +4,6%), σύμφωνα με τις προβλέψεις της Κομισιόν.

Όπως επισημαίνει η σχετική έκθεση, ο τομέας της εκτροφής πουλερικών κρεατοπαραγωγής προσαρμόζεται καλύτερα στη ζήτηση των καταναλωτών και γίνεται πιο βιώσιμος. Είναι ο μόνος τομέας που επεκτάθηκε το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ακόμη και χωρίς να έχει αύξηση στις εξαγωγές του.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα μέτρα lockdown που ανακοινώθηκαν στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ενίσχυσαν τη ζήτηση από τα νοικοκυριά που αγόραζαν κοτόπουλο λόγω της χαμηλής τιμής του.

Όπως προβλέπει η Κομισιόν, η κατά κεφαλή κατανάλωση στην Ε.Ε. προβλέπεται να ανέλθει στα 24,6 κιλά έως το 2030 (παρουσιάζοντας 1,2 κιλά αύξηση σε σχέση με το 2020). Επίσης οι καταναλωτές θα προτιμούν περισσότερο το κρέας πουλερικών, καθώς θεωρείται ότι είναι πιο υγιεινό από το χοιρινό και το βόειο κρέας.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα