Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FiberSmart: Ο FDA ενέκρινε τη δεξτρίνη ως νέο γλυκαντικό

ΑρχικήΝέαFiberSmart: Ο FDA ενέκρινε τη δεξτρίνη ως νέο γλυκαντικό
spot_img

Το γλυκαντικό από το άμυλο του φυτού ταπιόκα έχει λάβει αναγνώριση GRAS ως γενικά ασφαλής ουσία από τον FDA.

Η ταπιόκα, είναι ένα άμυλο το οποίο εξάγεται από τη ρίζα του φυτού κασάβα (Manihot esculenta). Αν και το φυτό είναι εγγενές στο βόρειο τμήμα της Βραζιλίας, πλέον έχει εξαπλωθεί σε διάφορες χώρες, όπως σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική. Πλέον καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο, ενώ πωλείται σε διάφορες μορφές. Μια από τις χρήσεις της ταπιόκα είναι να μπαίνει ως πυκνωτικός παράγοντας σε διάφορα τρόφιμα.

Πλέον έχει ανακαλυφθεί και άλλη μια χρήση της ταπιόκας, αυτή τη φορά για την ανθεκτική δεξτρίνη που προέρχεται από το άμυλό της. Χάρη σε αυτήν η εταιρεία Anderson Advanced Ingredients έχει καταφέρει να παράξει μια γλυκαντική ουσία που ονομάζεται FiberSmart και αναγνωρίζεται ως γενικά ασφαλής από τον FDA ( πιστοποίηση GRAS).

Η ανθεκτική δεξτρίνη μπορεί, λοιπόν, να μπει ως γλυκαντικό σε γλυκά και άλλα προϊόντα διατροφής, ακόμα και σε ποτά, και έχει περισσότερο από 90% διαιτητικές ίνες από τη ζάχαρη, ενώ είναι κατά 20% όσο γλυκιά όσο η ζάχαρη. Σύμφωνα, επίσης, με την εταιρεία που παράγει το FiberSmart, έχει απαλή αίσθηση στο στόμα και όχι αμμώδη όπως άλλα γλυκαντικά.

Αλλά το FiberSmart δεν είναι μόνο άλλο ένα υποκατάστατο της ζάχαρης με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ταυτόχρονα μπορεί να υποκαταστήσει τη μαλτοδεξτρίνη, ένα κοινό συστατικό που χρησιμοποιείται για να δώσει υφή στο τελικό προϊόν, καθώς και για τη συντήρηση του, αλλά με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Όσον αφορά στην ευκολία που προσφέρει στην πέψη, η Anderson Advanced Ingredients βασίστηκε σε μια μελέτη από το Κέντρο Μοριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Murdoch της Αυστραλίας, η οποία διαπίστωσε ότι ακόμη και μια διπλή δόση της συνιστώμενης ποσότητας ανθεκτικής δεξτρίνης από το άμυλο ταπιόκας ήταν αρκετά ομαλή για την πέψη, αναφέρει το Food Dive.

To FiberSmart έρχεται σε μια περίοδο που οι καταναλωτές είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με το τι τρώνε και αναμένεται να γίνει ευρέως αποδεκτό από τις διεθνείς αγορές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.

Επικίνδυνες κάψουλες καφέ: Βρέθηκε ακρυλαμίδιο, φουράνιο και γλυφοσάτη σε εργαστηριακές αναλύσεις

Ο καφές είναι ένα ρόφημα που προκαλεί διαρκή συζήτηση σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του για την υγεία.

Φονικές σοκολάτες: Αυξάνονται τα θύματα – Δύο νεκροί και 169 σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις

Τα θύματα της φονικής σοκολάτας αυξάνονται παρά την μαζική ανάκληση των επικίνδυνων προϊόντων που είχε γίνει τον Ιούνιο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο