Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλλία: Μειωμένη κατά 29% η παραγωγή οίνου. Ιστορικά χαμηλά επίπεδα

ΑρχικήΝέαΓαλλία: Μειωμένη κατά 29% η παραγωγή οίνου. Ιστορικά χαμηλά επίπεδα
spot_img

cibum team

Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με τη χαμηλότερη της παραγωγή οίνου από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται τα σχετικά αρχεία αφού οι αμπελώνες επλήγησαν από παγετό την άνοιξη και ασθένειες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας.

Προέβλεψε παραγωγή 33,3 εκατ. εκατόλιτρων φέτος, μειωμένη κατά 29% και κατά 25% χαμηλότερη από τον μέσο όρο των πέντε προηγούμενων ετών.

- Advertisement -

«Ο παγετός την άνοιξη μείωσε σε σημαντικό ποσοστό την παραγωγή, η οποία θα είναι ιστορικά χαμηλή, κάτω από αυτή του 1991 και του 2017», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση. Οι ασθένειες επιδείνωσαν τις απώλειες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η παραγωγή γαλλικού οίνου το 1991 και το 2017 είχε επίσης επηρεαστεί από σοβαρό παγετό την περίοδο της άνοιξης.

Η πρώτη πρόβλεψη του υπουργείου για την εθνική παραγωγή οίνου τον περασμένο μήνα έκανε λόγο για μείωση της τάξης του 24-30% από το 2020 σε επίπεδα μεταξύ των 32,6 εκατ. και 35,6 εκατ. εκατολίτρων. Το εκατόλιτρο ισοδυναμεί με 100 λίτρα, ή περίπου 133 συμβατικές φιάλες οίνου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, όλες οι οινοπαραγωγικές περιοχές επηρεάστηκαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αν και όχι με την ίδια ένταση.

Οι παραγωγοί είχαν προειδοποιήσει τον Ιούλιο ότι μπορεί να χαθεί το ήμισυ της παραγωγής, αν και δεν αναμένεται να υπάρξει αντίκτυπος στην τροφοδοσία της αγοράς λόγω των αποθεμάτων προηγούμενης παραγωγής.

Η Γαλλία είναι η δεύτερη στον κόσμο οινοπαραγωγός χώρα, πίσω από την Ιταλία, και η πρώτη στις εξαγωγές κρασιού.

Πηγή: ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα